Nyt

Kollagen: Hudens indbyggede strygejern

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kollagen er et af de store buzzwords i skønhedsbranchen, og det er ikke uden grund. Det er et protein, vi har naturligt i kroppen, som sikrer os en fast og spændstig hud. Men nå nu produktionen af vidundermidlet falder, når vi rammer de 25 år – hvad gør vi så?

Kollagen udvindes fra dyr og fisk

Vi danner kollagen i vores hudceller, og med årene mindskes dannelsen af kollagen og dermed spændstigheden i vores hud. Hudens sundhed, spændstighed og smidighed er nemlig direkte forbundet med niveauet af kollagen.

Kollagenproduktionen falder betydeligt fra vi er omkring 25 år, og det betyder kort og godt, at huden bliver mindre fast og mere rynket. For kvinder i overgangsalderen vil mange opleve en stor reduktion i kollagenniveauet, da det faldende østrogenniveau får kollagenproduktionen til at falde.

Og det er ikke kun huden og rynkedannelsen, der bliver påvirket af dalende kollagen. Man vil også kunne se og mærke det i forhold til sårheling, knirkende led og kroniske lidelser som f.eks. slidgigt, som kollagen ifølge flere kan have en positiv effekt på.

Kan kollagen forebygge rynker?

Eksperter er ikke enige, og der er endnu ikke meget forskning på området, som bakker op om virkningen af kollagen som kosttilskud. Men når det er sagt, har vi set influencere og kendisser i hobevis sværge til kollagentilskud – i særdeleshed kollagenpulver, som de indtager i smoothies, drysser over deres havregryn eller blander i vand eller kaffe.

Et mindre studie fra NCBI The National Center For Biotechnology, der omfatter 100 kvinder, som i otte uger indtog 10 gram kollagen dagligt, viste efter de otte uger, at huden var mere hydreret, og tætheden af kollagenet i huden var øget.

Hvorfra udvindes kollagentilskud?

Kollagen udvindes fra dyr og fisk, så er man veganer, er kollagentilskud no-go. Kollagentilskud er fantastisk, når det kommer til kampen mod madspild, da det udvindes af dele af dyrene, som vi normalt ikke spiser og bare smider væk – fiskeskæl, dyrehud, knogler osv. Selvom det ikke lyder så lækkert, er alle tilskud smags- og lugtneutrale, så man skal ikke frygte, at morgensmoothien smager af fisk.

Fakta om kollagen

 • Kollagen holder huden fast og spændstig
 • Kollagen findes naturligt i kroppen
 • Kollagen er vigtig, når det kommer til sårheling
 • Forskning tyder på, at kollagentilskud kan fremme dannelsen af brusk og dermed hæmme f.eks. slidgigt
 • Kollagen er en uundværlig byggesten til muskler, knogler, hud og sener.

Hvordan indtager du kollagen?

 • Opløs pulveret i vand
 • Kom det i din smoothie
 • Drys det på dine havregryn
 • Indtag det i tabletform
 • Som brusetablet
 • Som shot

Fødevarer, der kan styrke dit kollagen

 • Grøntsager som f.eks. spinat, broccoli, kål, aubergine
 • Fisk
 • Kød
 • C-vitamin i f.eks. citroner, appelsiner, grapefrugt, ananas, kiwi
 • Røde frugter og røde grøntsager som f.eks. jordbær, rødbede, rød peberfrugt, æbler.

Undgå

 • Rygning
 • Stress
 • Solen og de skadelige UVA- og UVB-stråler
 • Sukker.
Her er GO Beautys 3 bud på effektive kollagenpulver, der alle indeholder c-vitamin:

1. HAV of Copenhagen Marinekollagen

Dette marinekollagen er udvundet af torsk fra Nordnorge. Kollagen udvundet af fisk optages 1,5 gange bedre i kroppen end animalske varianter fra kvæg, gris eller høns. HAV of Copenhagens kollagenpulver indeholder vitaminer og andre proteiner såsom acerola, hybenpulver, hyaluronsyre og biotin samt C- og D-vitamin for at opnå den størst mulige optagelse i kroppen og derved den største effekt på både hud, knogler, brusk og muskler.

Marinekollagen har typisk en bismag af fisk, som for mange kan ødelægge oplevelsen af kollagen. HAV har fjernet fiskesmagen og i stedet tilsat naturlig aroma i form af en forfriskende citrussmag.

En pakke indeholder 30 sticks til 30 dage og koster første måned 149 kr. herefter 299 kr.

2. Wellexir Glow Beauty Collagen Drink Peach Ice Tea

Glow Beauty Drink Peach Ice Tea fra Wellexir er en forfriskende og læskende kollagen drink. Kollagen pulveret er tilsat C-vitamin, zink og hyaluronsyre, der arbejder sammen for at forbedre din hudkvalitet indefra. Wellexirs kollagenpulver er animalsk og udvundet af bov.

Med 30 portioner er det nemt at tilføje denne lækre drik til din daglige rutine. Når du bruger Glow Beauty Drink regelmæssigt, vil du opleve, hvordan den hjælper med at fugte og nære din hud. Kollagenpulveret er også rig på antioxidanter, der beskytter din hud mod skadelige frie radikaler og miljømæssige påvirkninger.

For at få mest muligt ud af Glow Beauty Drink Peach Ice Tea anbefales det at blande en pose med 200-300 ml vand og drikke det dagligt og når som helst på dagen. Tilsæt pulveret i et glas koldt vand og rør godt rundt.

En pakke indeholder 30 doser af hver 6g. og koster 199,95 kr.

3. Vild Nord COLLAGEN GOLD

Collagen Gold er udvundet af vildtfanget nordatlantisk torsk fra bæredygtigt fiskeri og er en blanding af hydrolyseret marine kollagenpulver, acerola og mikroindkapslet tang.

Kollagenpulveret består af alle 20 aminosyrer, inklusiv de 9 essentielle, som ikke kan dannes i kroppen, men må tilføres igennem kosten. Dertil er der tilsat tang som indeholder jod, der er med til at vedligeholde en normal hud, et normalt energistofskifte og en normal skjoldbruskkirtelfunktion.

Acerola har et højt indhold af vitamin C. Vitamin C bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende knogler, brusk, tandkød, tænder, hud og blodkar. Vitamin C bidrager til at beskytte cellerne imod oxidativt stress.

Collagen Gold er uden tilsat smag og opløses let i væske og kan derfor anvendes helt som du har lyst. Indeholder 300 gram svarende til 60 serveringer og koster 399,95 kr.

Share.

About Author

Comments are closed.