Nyt

MEDINA: ”Jeg har valgt at have det godt”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

I snart 13 år har Medinas sange været en fast del af alverdens hitlister, de har væltet utallige dansegulve og diskoteker, og de har gjort Medina til en af de bedst sælgende kvindelige artister herhjemme. Men succes går åbenbart ikke hånd i hånd med lykke, og derfor har Medina måttet trække stikket for at passe på sig selv. Nu smiler hun igen. Vi har mødt hende til en ærlig snak om:

“Det, der gør ondt og det, der i virkeligheden betyder noget”

”Hej, jeg hedder Medina,” siger hun og stikker sin hånd frem, da jeg ankommer til settet. Hun er i fuld gang med at få lagt makeup, og hun ligner allerede en million. Sådan en slags million, man normalt kun ser på den røde løber i Hollywood. Hun pludrer løs med folk omkring hende, og humøret er højt. Da hun hører, at jeg dagen inden kunne fejre min 40-års fødselsdag og ikke har det superfedt med det, afbryder hun mig:
”Nej! Du skal da have det skønt med at være 40 år. Du ser fantastisk ud, og det er dejligt at blive ældre. Jeg glæder mig vildt meget til at fylde 40.” Hun siger det med en sådan ægthed og autorititet, at jeg nærmest føler mig helt dum over, at jeg ikke har det fedt med at blive ældre. For det er det, hun kan. Når hun åbner munden – uanset om det er sang eller snak – så lytter man. Dét er i mine øjne en rigtig superstjerne.
Indrømmet… Jeg havde måske nok forventet en lidt anden start på dagen. At hun havde et entourage med, der nærmest skærmede hende af fra os andre dødelige. At der ville være stille omkring hende, og at hun mest af alt bare sad og gloede ned i sin telefon. Dér måtte jeg sluge alle mine fordomme med det samme. Medina var alene, telefonen lå på bordet, og hun grinede højlydt mere eller mindre hele tiden. For ja, selv om hun er superstjerne, er hun nemlig bare et menneske. Og lige præcis det talte jeg med hende om, da hun var færdig med at skyde billeder. Men det vender vi lige tilbage til.

© GO Beauty. Foto: Jonas Jensen

”Jeg er glad for, at jeg er kommet hertil, og jeg er glad for, at jeg arbejder med mig selv på den måde, jeg gør. Der er ikke andre, der kommer og redder mit liv end mig selv.”
 

En professionel gazelle

Da Medina skal have første outfit på, klæder hun om midt i rummet. Hun er ret så ligeglad med, hvem der kigger og hvorfor. Bevares, hun har vel også prøvet det en hel del gange efterhånden, så who cares? Selv om der er stylist på dagens shoot, har Medina en holdning. Hun har en holdning til sit hår, makeup og ikke mindst de outfits, der er valgt til hende.
”De her øreringe er altså ikke lige mig. De er vildt flotte, men det er aldrig nogle, jeg selv ville vælge,” hører jeg hende sige høfligt. Så dem skal hun naturligvis ikke have på. Det skal være ægte, og det skal være Medina, vi ser på billederne. Hun tjekker tøjet, kigger sig i spejlet, drejer rundt og fornemmer, om hun føler sig godt tilpas. Det gør hun. Foran kameraet bevæger hun sig som en gazelle, og hvis jeg var fotograf, ville jeg være yderst taknemmelig, at der blot skal klikkes på en knap, så er der et godt billede i kassen. Medina er ganske enkelt top professionel. Det er meningen, at hun er landet, hvor hun er. Alligevel kan jeg ikke lade være med at tænke på, at det må være et pres at skulle være på, hvis humøret ikke lige er til det. Og at skulle smalltalke med et hold, der meget, meget gerne vil smalltalke med hende. At alle omkring én har en mening.
”Ved du hvad?,” starter hun, da jeg spørger hende ind til det.
”Det er kun dig, der fornemmer det pres, for jeg oplever det slet ikke. Det her er en del af mit arbejde, og jeg skylder mig selv og andre mennesker at være til stede. Jeg er meget privilegeret, når jeg kommer til et shoot, for jeg bliver altid spurgt, om jeg kan lide det, og får muligheden for at sige til eller fra. Og det benytter jeg mig da af, for jeg er jo ikke bare en model, der kommer og skal klædes på. Jeg har altid været med til at style mig selv og har min søde managers kone, Søs, med på sidelinjen, for hun ved, hvad jeg kan lide. Jeg skal kunne stå inde for det, jeg laver, ellers mister jeg mig selv.” Medina sidder over for mig i det store fotostudie og taler afslappet om alt og ingenting. Hun er sød, velfunderet og grinende. Alligevel kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvor irriterende det må være at blive bedømt så ofte, som hun gør det. Både som menneske og som artist.
”Det er faktisk heller ikke noget, jeg tænker over. Jeg stoler på, hvem jeg er, og jeg hviler i mig selv. Endelig,” siger hun med et smil på læben.

Fejlfinder-kulturen

I programmet ’Toppen af Poppen’ på TV2 og ’Talkshowet med Sara Bro’ på DR2 kunne vi tidligere i år se en version af Medina, som vi ikke er vant til. En version, der netop fortalte åbent og ærligt om den kamp, det har været at nå til dér, hvor hun er i dag. En kvinde, som hviler i sig selv. ”Ja, wow, hun er sgu et menneske og har sørme et hjerte, der banker,” griner hun og fortsætter: ”Jeg har af meget gode grunde lært, at det er bedst, at jeg lukker pressen ude, fordi det eneste, de har gjort mig, er ondt. Ekstremt ondt. Lige meget hvor godt jeg gjorde det, skulle jeg have at vide, hvor dårlig jeg var. Så jeg byggede en mur og tog mine forholdsregler og danner nogle parader, som i mit tilfælde var meget ekstreme. Sara Bro mindede mig faktisk om, at det var det første personlige interview, jeg havde lavet i syv år. Det er jo ikke, fordi jeg sådan går og tæller år, men det er faktisk meget sigende for hele min situation. Så meget har jeg været nødt til at isolere mig selv og passe på mig selv for ikke at høre på, at jeg laver lortemusik, og at der ikke er nogen grund til, jeg er her.”
Pressen var konstant på jagt, når det kom til Medina. Selv om hun havde en nummer et single i England, som den eneste danske artist nogensinde, så blev historien i stedet den, at den single, hun netop havde sendt ud herhjemme, ikke klarede sig særligt godt. Intet var godt nok. Det var sjovere at skrive om det, der ikke gik godt. ”Blot et eksempel af mange. Rød løber har jeg eksempelvis heller ikke lavet i mange år, for jeg vidste, at de bevidst ville vælge et billede, hvor jeg blinkede eller så mærkelig ud frem for et billede, hvor jeg rent faktisk var pæn. Ligesom de valgte at spørge ind til mit outfit eller min forlovelsesring, da jeg stolt kom hjem og fortalte om det vigtige arbejde, jeg netop havde lavet i en flygtningelejr. Det var nærmest det eneste, jeg fortalte om, og alligevel bliver vinklen noget helt andet. Jeg vil jo gerne inspirere andre, og netop den rejse og mit arbejde blandt flygtninge er super vigtigt, men det er ikke den fortælling, pressen vil have ud,” siger hun.

© GO Beauty. Foto: Jonas Jensen

”Det, der har ændret mit liv, har været med til at ændre andre menneskers liv. Jeg er så småt begyndt at lukke mine følgere ind i mit univers, hvor jeg har en mere holistisk til- gang til forskellige ting.”
 

Medina vs. pressen

At pressen har været efter Medina, har været hendes lod i livet i mange år. Alligevel sidder hun ikke over for mig og ynker og spiller offer. Hun fortæller ganske enkelt bare, hvad der er sket, og jeg kan jo kun give hende ret i hendes betragtninger. I dag betyder det, at hun arbejder meget med PTSD (posttraumatisk stress, red.) og en masse andre alvorlige ting. Hendes krop har ganske enkelt taget skade.
”Jeg er glad for, at jeg er kommet hertil, og jeg er glad for, at jeg arbejder med mig selv på den måde, jeg gør. Der er ikke andre, der kommer og redder mit liv, end mig selv. Jeg fortryder heller ikke alle de år, hvor jeg har været nødt til at sige nej til at lukke pressen ind. Det var den eneste mulighed, jeg havde for at nå hertil, jeg er nu. Jeg måtte helt ind i mig selv for at finde ud af, hvad jeg ville, og om det var det hele værd.”
Det eneste, Medina altid bare gerne har villet, er at kunne udtrykke sig med sin musik. Men den glæde og mulighed blev taget fra hende. Selv om den mentale pause ikke var hendes valg, så har det styrket hende. ”Det har krævet selvindsigt at kunne erkende, hvad det er. Noget af det klogeste, min NLP-coach har sagt til mig, var:
”Medina, du får det ikke godt før du accepterer, at verden ikke bare er mega god.” I starten tænkte jeg ikke yderligere over det, men lige så stille gik det op for mig, at han havde helt ret. Jeg blev så skuffet og var så ked af det over, at andre havde lyst til at behandle mig så dårligt. De vidste fanme dårligt nok, hvad jeg hed til efternavn. De vidste ikke, hvad jeg dealede med i mit privatliv. Hvorfor er det så vigtigt for dem at få mig ned med nakken for at sælge flere blade? Men… i dag er jeg bevidst om, at den slags mennesker bare ikke er et fedt sted i deres liv. Det er egentlig synd for dem.

Medina er stolt af sig selv og den kamp, hun har kæmpet, ved hun nu, ikke har været forgæves. Hun har ikke villet give op, for så ville de (pressen!) vinde.
”Tænk hvis man i stedet lavede et positivt tabloid-magasin, hvor man hyldede folk. Så kunne de vise mit billede med cellulite på ballerne, for ja, det har jeg. Jeg er snart 37 år, og jeg er i øvrigt ret ligeglad med det. Men i stedet for at pointere ens fejl og skavanker, så kunne budskabet være: Se lige, hvor godt hun holder sig. Hvis man vendte det hele på hoved og var med til at trække hinanden op i stedet for ned. Det ville være inspirerende for så mange mennesker, tror jeg,” siger hun.

FAKTA:
Medinas salg og streaming: Albums, fysisk: 137.000.. Albums, download: 34.500. Albums, stream: 125.000 Singles, download: 631.000. Singles, stream: 137 mio.
Duetter og features: Hendes seneste feature i UK var med DJ duoen M-22, og sangen hed “First Time”. Den er blevet streamet mere end 100 millioner gange og har været et kæmpe hit både på radio og på streaming.
Medina har også toppet hitlisterne i USA og Tyskland.
 

Tal pænt til dig selv

Selv om det måske ikke rigtigt kan ses på ydersiden, at Medina har været igennem noget af en mental rejse, er der alligevel en helt særlig ro omkring hende. Hun brænder for at tale om alt det, der har virket for hende, for hun vil så gerne give videre og have lov til at inspirere. Hvor er det egentlig også befriende at sidde over for en superstjerne (ja, det er hun altså!) og tale om noget, der rent faktisk giver mening. Noget, der giver mig lyst til at justere og lave småændringer, hvor jeg kan.
”Det, der har ændret mit liv, har været med til at ændre andres menneskers liv. Jeg kan se, det betyder noget for andre, at jeg har været åben omkring det. Jeg er så småt begyndt at lukke mine følgere ind i mit univers, hvor jeg har en mere holistisk tilgang til forskellige ting,” fortæller hun og fortsætter:
”Jeg lavede sådan en slags 21-day-challenge på min instagram, hvor man hver dag skulle gå hen til sit spejl og give sig selv fem komplimenter. Det skal være det sidste, du gør, inden du går i seng, for så er det det, du marinerer hjernen med. Det er en slags omprogrammering af dit hardware i hjernen. Det virkede for mig i min meget svære periode, og det virker stadig for mig hver eneste dag.”

Medina fortæller også, at hun har lært sig selv at tage et aktivt valg hver eneste dag om, hvad det skal være for en slags dag. Om ikke at lade negative ting eller mennesker styre hendes humør og om at ikke bruge energi på noget, hun ikke selv kan styre.
”Det var de negative ting, der til sidst ødelagde mig, og i dag ved jeg, at jeg selv er herre over, hvad jeg vælger at bruge min tid og energi på. Det budskab er altså vigtigt, og med sådan en indstilling tror jeg, vi kan nå meget længere og være med til at hjælpe hinanden.”

© GO Beauty. Foto: Jonas Jensen

Ingefær-eventyret

Jeg kunne sidde her i timevis og høre Medina fortælle om sin nye måde at leve og opleve verden på, men vi skal også lige runde noget andet, der er ganske vigtigt for hende, nemlig sundhed.
”Har du tid? For jeg har meget på hjerte omkring det her,” griner hun, mens hun tager en bid af en chokolade skildpadde.
Da Medina var 12 år, fik hun bogen ’Sundhed og skønhed’ af sin mor. Den indeholdt store, flotte billeder og kun ganske lidt tekst med viden om alt fra gode råd mod forkølelse til at ingefær er inflammatorisk. Dengang anede Medina ikke, hvad ordet inflammatorisk betød, men bogen tog hende alligevel med storm. Så meget at hun kort tid efter ønskede sig en juicer.
”Jeg drønede ned i Føtex, købte en hel ingefær, hjem igen, proppede den i juiceren og drak den. Jeg vidste nok ikke lige helt, hvad en ingefær var, så jeg blev simpelthen så forskrækket, da jeg havde bællet det her kæmpe glas. Jeg kastede ingefærjuice op i hele køkkenet. Der stod godt nok, det skulle være et shot, men jeg vidste ikke bedre på det tidspunkt. Det var ligesom starten på hele min interesse for kost og sundhed,” fortæller hun grinende.
Medina er vokset op med forældre, der gik meget op i, at der var sunde og friske råvarer derhjemme, og at aftensmaden var varieret. Frosne pommes frites og den slags fandtes ikke i barndomshjemmet.
”Det lyder som om, jeg er vokset op med mange penge, og det er jeg altså ikke. Det var bare noget, mine forældre prioriterede, ligesom jeg fik en ugentlig maddag, så jeg kunne tjene ekstra lommepenge. Det er helt sikkert en af årsagerne til, at jeg i dag elsker at lave mad og elsker at eksperimentere i køkkenet.”

Interesseren for sundhed har altså været der i mange år, og hver gang, Medina har rejst – særligt i USA – har man kunnet finde hende i Whole Foods foran de mange, lange rækker med vitaminer, kosttilskud og andre spændende sager. Og dét bragte hende naturligt videre til det eventyr, hun er midt i lige nu…

Wellexir til folket

Den 2. august launchede Medina og hendes partnere kosttilskuddet Wellexir, og det er gået over al forventning. Interessen for de små tabletter er enorm, og for Medina har det været vigtigt at få kommercialiseret den holistiske verden, så alle forstår den og kan være med. Noget kunne tyde på, at de har ramt plet.
”Vi har skabt en kerne i Wellexir, hvor vi giver til vores næste, rydder op efter os selv, genbruger og er så rene, som vi kan være. Det har været vigtigt for os fra starten, og så har vi bygget vores økonomi ud fra det. Og hvad betyder det så? Jo, vi sender blandt andet vores produkter ud i genbrugspap, printer på genbrugspapir og donerer hydrationstabletter til nødramte områder,” siger hun.
Det er vigtigt for Medina, at både hjerte og hjerne er med i det, hun laver. At det ikke handler om at starte noget for at være grådig og tjene en masse penge. Hun begyndte at researche på markedet for tre års tid siden, fordi hun ikke kunne finde noget på de danske hylder, hun var tilfreds med. Det var den interesse, der startede hele eventyret. Lige nu er der fire forskellige produkter på hylderne, og der kommer flere næste år.

”Vi har Beauty Bubbles, som er god for hud, negle og hår, Fit Bubbles øger din fedtforbrænding og er rigtigt godt inden træning, Power Bubbles, hvor en tablet svarer til en kop kaffe og kvikker dig op og så har vi Perform Bubbles, som gør din koncentration lidt skarpere,” siger hun med en særlig stolthed i stemmen. ”Og nu er det jo ikke sådan, at man skal tage en enkelt tablet, og så er lykken gjort. Som med alle andre produkter skal man give det tid, og så vil man kunne fornemme en forskel. En ansigtscreme er du eksempelvis nødt til at teste i 90 dage for at finde ud af, om den er god for dig,” fortæller hun.

Kosttilskudet Wellexir er gået over al forventning. Interessen for de små tabletter er enorm, og for Medina har det været vigtigt at få kommercialiseret den holistiske verden, så alle forstår den og kan være med. Noget kunne tyde på, de har ramt plet. Beauty Bubbles, Fit Bubbles, Perform Bubbles og Power Bubbles. 10 brusetabletter. 39,95 kr.

Det er, selv for sådan en sundhedsnovice som mig, ret nemt at forstå. Det har været en del af Medinas og resten af Wellexir-holdets primære formål, at der ikke er for mange ord, man ikke forstår. Man skal kunne afkode det med det samme uden for meget hokus-pokus. Det fik mig til at gå ind på Wellexirs instagram profil, hvor jeg blev mødt at små quotes som ’If you change the way you look at things, the things you look at change’ og ’Be kind. Be confindent. Be beautiful inside and out’. ”De der små quotes er med til at give dig et lille skub og kan forhåbentlig give en bedre start på dagen. For nogle gange skal der jo ikke så meget til – det ved jeg om nogen. Det hænger faktisk utrolig godt sammen med min egen udvikling og alt det, jeg er i gang med for mig selv for tiden. Jeg stoler meget på, at universet giver dig det, du har brug for, når du skal have det.” Lad de ord blive de afsluttende, for det er vel egentlig meget sigende for superstjernen Medina, ikk?

Fra 28. februar til og med 14. marts er Medina på Akustisk Tour i Danmark. Se her hvornår hun kommer til en by nær dig >> 
 

Læs hele interviewet med Medina i det nye nummer af GO Beauty hvor vi også har hende på forsiden. Køb det lige her eller i udvalgte COOP butikker, 7-Eleven, MENY, supermarkeder og kiosker i hele landet.
 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.