Michella Meier-Morsi blev verdenskendt som trillingemoderen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hun er blevet verdenskendt som trillingemoderen, der viste sin umenneskeligt store mave på Instagram og åbent fortalte om smertehelvede og en massakreret efterfødselskrop. For Michella Meier-Morsi handler det om at gøre en forskel, selv om hun hader at se sig selv i spejlet og hendes hjertet hamrer, hver gang hun viser sit maveskind.

”At sige, at min krop ikke har det godt, er en vild underdrivelse”

Det startede med maven. En babybule, ingen havde set mage, hverken hvad angik størrelse eller form, og som fik hele verden til at følge den vordende trillingemoder fra Danmark på Instagram.
Britisk presse udråbte hende til superhelt, og 432.000 følgere har siden hyldet hende for at tale åbent om de ekstreme smerter og mange bekymringer, der også fulgte med at bære tre små mennesker i sin mave.

Selv føler Michelle Meier-Morsi sig ikke særligt meget som en superhelt, når hun på de sociale medier viser sit krøllede maveskind og fortæller om sin ødelagte mave og myoserne i underlivet. Hun vil bare gerne vise os, hvordan en efterfødselskrop kan se ud, når man har fået fem børn på tre år.
”Egentlig hader jeg det, og jeg har hjertebanken hver gang, jeg lægger noget ud. Men det har været så vigtigt for mig at gøre det, fordi jeg selv har savnet svar på, hvad der var galt med min mave. Det handler for mig om at bryde tabuer og hjælpe mennesker.”

Ekstrem mave

Tre sunde og raske drenge kom til verden i januar, og på Instagram kan vi fortsat følge med i hendes vilde dagligdag med fem livlige børn, husprojekt, familietid og en krop, der mildt sagt er smadret.
“At sige, at min krop ikke har det godt, er en vild underdrivelse. Jeg har kroniske smerter, som jeg har lidt af, siden jeg fik tvillingerne,” siger hun.
Tvillingerne, to piger på i dag knap fire år, fødte hun i december 2018 efter halvandet års fertilitetsbehandling, og det var her, kroppen begyndte at give efter. Hun var sengeliggende gennem halvdelen af graviditeten, og smerterne var en tro følgesvend.
Efter fødslen konstaterede hendes læge den tilstand, der har kostet en ødelagt mave og medført voldsomme myoser i underlivet. Rectus diastase – delte mavemuskler – i ekstrem grad.

Normalt heler mavemusklerne af sig selv efter en graviditet, men efter en graviditet med to store piger ville det ikke komme til at ske uden en operation, lød meldingen fra lægerne.
”Efter halvandet års fertilitetsbehandling skulle jeg jo egentlig bare være taknemmelig for, at vi havde fået to sunde, raske og vidunderlige børn. I stedet græd jeg, hver gang jeg så mig selv i spejlet. Jeg havde ondt konstant,” siger Michella Meier-Morsi, der derefter opsøgte en specialist.
”Jeg fik at vide, at jeg ikke måtte lave noget og skulle løfte på en bestemt måde. Jeg gjorde det, jeg fik besked på, men smerterne blev værre og værre. Jeg blev svagere og svagere og endte til sidst hos Camilla Hofman Hansen fra Klinik for Kvindekroppen, som specialiserer sig i netop delte mavemuskler. Her fik jeg at vide, at jeg kunne smide alt det, jeg havde fået at vide, i skraldespanden. Så nu skal jeg blive stærk. Det handler meget om at træne afspænding, og så håber jeg, at det bliver lidt mindre slemt,” siger hun.

Michella Meier-Morsi er blevet verdenskendt for maven der voksede og voksede og nu er mor til tvillinger og trillinger. FOTO: Instagram/michellameiermorsi

Nyt barn – stærk krop

Michella Meier-Morsi er ikke en, der klynker. Og hun er eminent til at bide smerten i sig. Så da pigerne var to år gamle, genoptog hun og hendes mand Mark IUI-H- behandlingen.

Hvordan turde du at udsætte din krop for mere?

”Vi ville have et barn mere, og vi ville gerne have en treer, der ikke haltede for langt efter aldersmæssigt. Så jeg begyndte at træne og trænede dødløft ved at kaste rundt med pigerne, haha. Og jeg havde det OK, da jeg blev gravid med trillingerne. Jeg var på det stærkeste, jeg havde været, siden før jeg fødte tvillingerne.”
Til deres store overraskelse gik der bare seks måneder, så var hun gravid. I juni 2021 er parret til scanning, og sammen med lægerne måber de, mens de ser på skærmen.
”Vi troede jo, at der kun var 1, så jeg fik et chok, da vi fandt ud af det. Tvillinger har vi prøvet før, det kan vi klare. Men trillinger? Min første tanke var, at jeg bare skulle have drengene til at overleve. De skulle ud så sent som muligt.”

En umuligt valg

Herefter startede, hvad Michella Meier-Morsi selv betegner som en surrealistisk proces. Utallige kontroller og en tydelig opfordring fra lægerne om fosterreduktion. De barske tal lyder, at knap 25 pct. af trillingemødre føder før 32. graviditetsuge, og cirka fem procent af trillinger har et handicap, fordi de fødes for tidligt.
”Når man får at vide, at man skal have trillinger, taler lægen med det samme fosterreduktion. Ingen stillede spørgsmål ved det. Det gik så stærkt og var helt ude i ekstremerne følelsesmæssigt. For hvordan reagerer man på det? Jeg vidste, at hvis det her går galt, går det rigtigt galt. Hvordan træffer man sådan en beslutning? Det var at gamble med ægteskabet, med familien, og jeg ved, hvor meget flerlinger får ud af hinanden,” siger hun.
”Jeg blev sådan en løvemor: Kom ikke i nærheden af mine børn. Mark sagde til mig: Det er din krop og din beslutning. Men det er et fuldstændig umuligt valg.”

For at få ro på tankerne fik Michella Meier-Morsi en samtale med en krisepsykolog og tog bagefter kontakt til en anden trillingemor, Maria Nordø Jørstad med Instagram-profilen @triplets_of_copenhagen, som ærligt fortalte om sin rectus diastase.
”Maria sagde det, ingen andre gjorde: At det jo også kunne gå godt.”

Tre hjerteblink gjorde udslaget

Da de i uge 12 så tre hjerteblink, var der ingen tvivl længere. Til gengæld begyndte lidt over 20 uger fyldt med ikke bare smerter i mave og lænd, bækkenløsning og rygproblemer, men også angsten for at føde for tidligt.
”For alle kvinder er det et kæmpe pres på kvindekroppen. Jeg havde kæmpet for at blive gravid, og nu startede vi forfra. Det var psykisk, men også kropsligt enormt udfordrende. Men jeg var nødt til bare at tro på det,” siger hun og tilføjer:
”Samtidig tænkte jeg: Hvor slemt kunne det blive?”

Drengene kom til verden ved kejsersnit i uge 35+3, hvilket er en præstation i sig selv. Til gengæld blev det slemmere, end hun havde kunnet forestille sig, når det gjaldt hendes krop.
”Jeg har 18 centimeters mellemrum mellem mavemusklerne i dag, så der er stort set intet, der holder min torso sammen. Meget af vævet er dødt og kan ikke reddes. Jeg har mavesmerter fra indvolde og tarme, fordi tarmene hæver op, og de har masser af plads at boltre sig på. Derudover har jeg rygsmerter, fordi jeg bærer rundt på 5 børn hver dag. Men jeg skal op at stå og gå, og jeg bider det i mig,” siger hun.
Operationen for rectus diastase er hun godkendt til, men hun er blevet rådet af lægerne til at vente, til hendes yngste barn er tre år, så hun ikke længere skal løfte dem.
”At få den operation bliver et kæmpe sats, men på et tidspunkt må jeg gøre det. Når tarmene spærres inde igen, er der mange, som føler ubehag. Jeg skal skæres op hele vejen ind og endnu længere op. De skal fjerne den døde hud, lappe mavemusklerne sammen og fjerne brokken. Jeg skal have lavet en helt ny mave. Jeg er ikke super tændt på det, for man kan aldrig være sikker på resultatet.”

Her ses Michellas mave 10 dage efter trillingernes fødsel. FOTO: Instagram/michellameiermorsi

Vil hjælpe andre

Når Michella Meier Morsi er så åben om sine erfaringer, sine smerter og sin krop, kræver det faktisk en overvindelse hver gang. Især billeder af hendes bulede mave og sprøde maveskind er meget sårbart for hende. Men hun gør det, fordi hun føler, det giver mening.
”Jeg HADER at vise min mave. Det er så grænseoverskridende for mig, og jeg undgår at se mig selv i spejlet. Også selv om jeg tager billeder af mig selv og deler med fremmede. Jeg har aldrig kunnet lide at se billeder af mig selv, og i virkeligheden har jeg sceneskræk, selv om jeg ved, det kan lyde absurd, når jeg dagligt taler til 400.000+ mennesker. Jeg er meget ked af min mave, og med alt det, jeg har oplevet, har jeg følt mig meget alene indtil jeg selv råbte højt. Jeg synes det er så vigtigt at hjælpe andre kvinder og møde andre mødre, der har det på samme måde. Jeg mener, at der er et kæmpe problem i sundhedssektoren, og derfor vil jeg gerne være med til at gøre noget vigtigt,” siger hun, der også gerne vil gøre op med det selvbillede, som mange kvinder lider af.

Efter trillingernes fødsel er huden fuldstændig ødelagt, Michella deler ærligt sine tanker og frustrationer. ”Jeg anede ikke at hud kunne blive så tyndt og tørt”. FOTO: Instagram/michellameiermorsi

”Forleden arbejdede jeg på nogle reels og fandt gamle billeder. Jeg så køn ud, men kan huske, at jeg dengang tænkte, jeg havde tykke arme. På mine brudebilleder tænkte jeg, at jeg havde en delle. Så fik jeg tvillinger og tænkte; Hvis bare jeg så sådan ud nu. Nu tænker jeg på, hvad jeg vil tænke om 10-20 år, når jeg ser billeder af, hvordan jeg ser ud i dag. Hvor ville jeg ønske, jeg kunne slutte fred med min krop og især min mave. Det er noget, jeg prøver på hver eneste dag.”

Foto: Sofie Hammer

Om Michella Meier-Morsi

– 34 år.
– Gift med Mark.
– Mor til tvillingepigerne Filippa og Ophelia på knap 4 år.
– Mor til trillingerne Charles, Theodore og Gabriel, som er født i januar.
– Driver Instagramprofilen @michellameiermorsi med 432.000 følgere.

Share.

About Author

Comments are closed.