Peeling eller scrub, hvad skal jeg vælge?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Der er mange forskellige skønhedsprodukter og det kan være svært hvilke, man skal vælge. Skal man vælge peeling eller scrub?

Med eller uden korn?

Det kan være svært at finde rundt i hvilket, der er det bedste og mest effektive valg af produkt. Producenterne sværger til deres egne produkter, og med mindre man har fået anbefalet et produkt af sin veninde eller fået lavet en hudanalyse og ansigtsbehandling hos en kosmetolog, kan det være svært at finde det produkt, der passer bedst til en selv.

Det skal du vide…

Afrens og exfoliering er to vigtige hudplejerutiner i jagten for en smuk og sund hud. Men skal man vælge peeling eller scrub når det kommer til exfoliering? Valget er meget individuelt, men der er nogle områder hvor de to produkttyper adskiller sig fra hinanden, og det kan gøre en forskel for din hudtilstand og det endelige resultat.

Peeling og exfoliering er det samme og når man peeler huden, vil man typisk via frugtsyre eller enzymer, kemisk løsne op i de døde hudceller, så huden fremstår mere ren og klar.
Scrub er derimod et produkt, der indeholder små og fine slibekorn. Når man masserer produktet og de små slibekorn rundt i ansigtet, vil man fjerne det yderste lag af døde hudceller og huden vil derfor også fremstå ren, klar og fin.

Nogle produkter kan indeholde en kombination af de to. Har man sensitiv hud eller en hud med aktiv akne, kan man opleve at scrub kan være for aktivt og overstimulere huden, og den bliver irriteret og rød. I disse tilfælde er en peeling langt mere skånsom, da den blot skal påføres og vil klare arbejdet selv via f.eks. salicylsyre eller enzymer fra papaya og ananas.

>> TIP << Når du masserer din scrub på huden, gør det nænsomt så du ikke irriterer huden unødvendigt. De fleste produkter er lavet med fine korn, der ikke vil skade huden. Men husk alligevel at arbejde nænsomt i cirkulerende bevægelser rundt i ansigtet.

Forskellen…

En peeling bliver også kaldet for kemisk exfoliering, hvor scrub kaldes for mekanisk exfoliering. Den mekaniske exfoliering har fået sit navn, da man fysisk skal arbejde med produktet og massere de fine korn på huden. Den kemiske exfoliering derimod, arbejder selv med hjælp fra kemiens verden.
Lige meget om du vælger den kemiske eller mekaniske metode, vil det gøre underværker for din hud. Brug gerne en peeling eller scrub en gang om ugen, for at fjerne de døde hudceller og rense ordentlig ud i huden.

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.