Retinol: Skal din hudplejerutine i topform?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sol og sommer påvirker huden på mange måder. Nogle kæmper med overproduktion af talg og generende pigmentpletter, mens andre oplever en grå og gusten hud. Der findes heldigvis gode og målrettede produkter, som hurtigt får huden tilbage i form.

Pigmentpletter, talg og ujævn hudtone er sommerens sørgelige rester

Solen påvirker huden, og for nogle har det store konsekvenser. Fregner, leverpletter, ujævn hudtone, inflammation og øget talgproduktion er bare nogle af de udfordringer, du kan opleve efter en sommer med masser af sol. Selvom man er god til at bruge creme med masser af solfaktor, kan mange opleve, at huden ikke helt er sig selv efter en lang sommer.

Hudlæge: uren hud og akne vender stærkt tilbage

Hvem er vel bedre at spørge end en hudlæge? Vi har konsulteret en af Norges mest anerkendte hudlæger Dr. Michael Zangani. Han arbejder som hudlæge på Volvat Medicinske Center i Oslo og sidder bl.a. i Dr. Zein Obagis Faculty i Los Angeles. Vi har spurgt til, hvordan vi bedst tager vare på huden efter en lang sommer med masser af sol?

“Huden udsættes for alle mulige typer stråler om sommeren,” fortæller Dr. Michael Zangani. Ifølge Dr. Zangani er det ikke kun de “almindelige” stråler, som vi alle kender, der er farlige. Han fortæller om både infrarøde stråler og hele det lysspektrum, der kan påvirke huden i op til et døgn, efter at vi har eksponeret huden for solen. Nyere forskning viser også, at hele lysspekteret kan forårsage for tidlig aldring af huden.

Hudlæge Dr. Michael Zangani

“Det er både varmen og selve strålerne, der kan give hudskader. Når huden bliver solbrændt, bliver cellerne beskadiget. Huden begynder at skælle, fordi den mister fugtighed, og der opstår en slags betændelsestilstand i huden. Det er derfor, den bliver rød og varm,” forklarer hudlægen. Mange ved ikke, at solen stimulerer en øget talgproduktion, og at talg også kan medføre inflammation i huden.

Selvom nogle umiddelbart oplever, at huden måske synes mere jævn, og at der bliver mindre akne og urenheder, specielt hos personer med mange ar, så er glæden desværre kortvarig, ifølge hudlægen. “Når den brune farve aftager, vil næsten alle opleve en forværring af hudtilstanden,” advarer Zangani.

ZO Skin Health – Hjælp huden tilbage i form med eksfoliering

Der findes heldigvis løsninger og ikke mindst gode hudplejeprodukter, der vil bidrage til at få huden tilbage i topform. ZO Skin Health har en videnskabelig og ingrediensspecifik tilgang til design og udvikling af produkter.

Ifølge hudlægen er eksfoliering en af hemmelighederne bag glødende hud. “Grundig eksfoliering af huden er et af mine bedste tips til at få styr på huden igen efter sommersæsonen. Desuden bliver det nemmere for huden at optage andre produkter, når de døde hudceller er fjernet.”

“Når den brune farve forsvinder, og der igen ligger et lag af døde hudceller, ser huden grå og gusten ud. Jævnlig eksfoliering af huden bidrager derfor til en glattere, renere, strammere og mere vital hud. Ved at fjerne døde hudceller kan produktionen af nye hudceller stimuleres, så huden fornyes. Dette kan bringe den glød tilbage, der hurtigt forsvinder sammen med den brune farve,” forklarer hudlægen.

Hudlægen opfordrer desuden alle, som ønsker at reparere huden efter sol og sommer, til at bruge produkter med antioxidanter. “Det er selvfølgelig vigtigt at bruge solcreme med høj faktor – filteret i solcremen er supervigtigt. Men det er lige så vigtigt at bruge produkter med gode ingredienser såsom antioxidanter,” siger hudlægen.

Hvad er retinol? Din huds personlige træner

Retinol er en retinoid og altså det, vi i daglig tale kalder A-vitamin.

Dr. Zangani fortæller, at de allerfleste har god effekt af at bruge retinol i det rigtige leveringssystem. “Retinol fremskynder cellefornyelsen, så der hurtigere kommer nye friske hudceller op til hudens overflade. Dette sker, fordi ingrediensen påvirker hudens øverste lag og beskytter mod frie oxygenradikaler,” siger han.

Ifølge hudlægen giver det en mere jævn hudtone og sætter huden i reparationstilstand. “Gennem retinol fremmes kollagenproduktionen i huden, og det giver strammere og fastere hud. Den mængde kollagen, vi naturligt har i kroppen, reduceres med alderen, men kan også blive beskadiget af UV-stråler,” siger han.

Retinol er det stærkeste våben i din unikke hudplejerutine

Kort sagt øger retinol hudens evne til at arbejde bedre, så du kan blive fri for skaderne i huden.

“Det allervigtigste, du kan gøre for din hud, er dog at finde et cremeregime, der virker optimalt for dig. Det er desuden alfa og omega med en behandlingsplan, som du skal sammensætte med din hudlæge eller hudplejer,” afslutter Dr. Michael Zangani.

ZO er en af verdens mest velrenommerede medicinske hudserier. Her er hudlægens produktanbefalinger:

ZO Exfoliation Accelerator, 50 ml. 785 kr.
Eksfolierer døde hudceller, der tilstopper porerne og gør huden gusten. Forbedrer penetration af efterfølgende ZO-produkter. Giver hurtigere forbedring af bumser og hudstruktur samt solskadet og aldrende hud Har antiinflammatoriske ingredienser, som ikke alene bidrager til at berolige og reparere skadet hud men også genopretter og reparerer hudens barrierefunktion.

ZO Oil Control Pads, 60 stk. 635 kr.
Effektive pads med salicylsyre fjerner overflødig talg, smuds og døde hudceller. Bidrager til at dæmpe talgproduktionen og reducerer store porer. Perfekt til at behandle urenheder og forebygge nye udbrud.

ZO Brightalive Skin Brightener, 50 ml. 1.095 kr.
Dette produkt bidrager til at give en mere jævn og lysere hudtone, samtidig med at det giver glød og forhindrer ny misfarvning. Det indeholder bl.a. niacinamid, som er en form for B3, der virker inflammationsdæmpende.

ZO Retinol Skin Brightener, 50 ml. 1.295 kr.
Med retinol og ingredienser, der bidrager til en lysere og mere jævn hudtone. Produktet reducerer rødme, der skyldes miljøpåvirkning, og bidrager til at forebygge fremtidig misfarvning. Produktet er ideelt til behandling af mørke pletter og ujævn hudtone. Det kan også bruges forebyggende.

ZO Wrinkle+Texture Repair, 50 ml. 1.495 kr.
Denne creme indeholder retinol, som reaktiverer processen med fornyelse af huden for at genoprette naturlig fugtighed, synligt forbedre rynker og generelt give en bedre hudtekstur.

Share.

About Author

Comments are closed.