Skønhedstendenser anno 2023

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

To års hjemmearbejde og stirren på vores eget ansigt på en computerskærm har fået os til at jagte det perfekte kanvas, når det gælder hud og krop. GO Beauty ser nærmere på skønheds tendenser anno 2023.

Hudpleje til håret & tandpasta i pulverform

Less is more

Er der noget, vi har lært i de seneste år, så er det, at ”less is more”. Vi har tilbragt timevis inden bag hjemmets fire vægge og opdaget, at vi ikke behøver andet end nærvær og gode oplevelser. Vi har ikke brug for fire slags læbestift og overlever glimrende med en enkelt fugtighedscreme. Den tendens tager vi med os ind i 2023, som dikterer ”skinimalism”: Mild og enkel hudpleje, der fokuserer på naturlighed og multifunktionelle produkter.
Det er slut med lange hudplejerutiner, endeløse rækker af dyre produkter og skrappe syrepeelinger, der slider på vores hud. Så ud med de overflødige produkter og frem med vaselinen, der gør kål på alt fra sprukne læber til vandfast mascara.

2023 farvel til de lange hudplejerutiner og goddag til ”Skinimalism”.

Farvel til stritører

Stritører er for de fleste noget, de sagde farvel til i skolealderen. Et simpelt indgreb, der lægger ørerne ind til hovedet, foretages typisk på børn, når deres ører er fuldt udvoksede. Men også her har Corona pandemien sat sit aftryk.
Mens vi har overfokuseret på vores Zoom-look og nørklet med at få billige engangsmasker til at sidde rigtigt omkring næse, mund og ører, har stritører nemlig fået ny opmærksomhed. Plastikkirurger melder om rekordtal, når det gælder operationer, der lægger ørerne ind eller retter op på for lange øreflipper.

Et kirurgisk indgreb for stritører er et simpelt indgreb og kan udføres både i lokal og fuld bedøvelse.

Energidrik til din hud

For nogle kan en energidrik være alt, der skal til for at kurere en træt og dehydreret krop. Forklaringen hedder elektrolytter – naturlige salte, der fylder en del i drikke som bl.a. Gatorade, og som er en af tidens største skønhedstrends.
Elektrolytter er mineraler, som findes i kroppens væsker og har indflydelse på væskeoptag og væskebalance. De holder på vandet og er dermed med til at holde kroppen hydreret. Eksempler på elektrolytter er magnesium, kalcium, sodium og kalium.
Hvad der fugter kroppen, kan fugte huden, lyder devisen. Derfor har elektrolytter fundet vej til cremer, serummer, sprays og alskens andre hudplejeprodukter.
Elektrolytterne har forskellige egenskaber. Magnesium kan mindske akne og rødme, mens kalium tilfører fugt og medvirker til at danne nye hudceller. Dog ved videnskaben endnu ikke nøjagtigt, hvor meget huden rent faktisk vil absorbere af elektrolytterne.

Elektrolytter er en af tidens hotteste skønhedstendenser og det er der flere gode grunde til.

Hjemmeklinik ved køkkenbordet

Gør-det-selv har de seneste år hittet inden for hudpleje. Men mange måneder uden mulighed for besøg hos kosmetologen har gjort efterspørgslen endnu større. Alskens skønhedsremedier fra kemiske peelinger til dermarollers sælger som varmt brød, og mange ser fordelen i at spare tid og penge ved at foretage deres egen semiprofessionelle ansigtsmassage og investere i de rette redskaber.
Blandt de helt store sællerter er den japanske gua sha, som reducerer hævelse, spændinger og væskeophobninger, mens den klassiske dermaroller forventes at komme i endnu mere teknologisk avancerede udgaver til hjemmebrug – bl.a. med LED lys, der stimulerer kollagendannelsen.

Gør-det-selv behandlinger kommer i endnu mere teknologisk avancerede udgaver.

Vandfri skønhed

Bæredygtig skønhed er et fænomen, der for altid har gjort sit indtog i hudpleje, og det har resulteret i et boom i fænomenet ”waterless beauty”.
Ved at fjerne hovedingrediensen i de fleste hudplejeprodukter – vand – kan vi få helt koncentrerede produkter, som blot skal mikses med vand fra hanen. Ikke alene sparer det på klodens vandressourcer, det reducerer også transportmængden og sikrer, at vores produkter holder længere. Det gælder f.eks. shampoo i pulverform, ansigtsmasker, renseprodukter og sågar tandpasta.

Skønhedsprodukter i pulverform.

Som hud, så hår

Mens vi i årevis har lagt alle kræfter i at vedligeholde vores hud, er hovedbund og hår blevet underprioriteret, lyder det fra eksperter. Det bliver der nu rådet bod på.
Med begrebet “skinification” tages en stribe ingredienser såvel som formler fra hudplejen med ind i hårplejen, herunder bl.a. hyaluronsyre, der skal bidrage med glans og modvirke kruset hår.
En anden behandling, vi kender fra hudpleje, er microneedling, der med meget tynde nåle penetrerer hovedbunden for at stimulere hårvæksten og forbedre optagelsen af de gode ingredienser i dine hårplejeprodukter.

Hovedbunden og håret skal plejes og vedligeholdes som huden i ansigtet og på kroppen.

Alt-i-en operationer

Hvorfor aflægge flere besøg hos plastikkirurgen, når alt kan fikses på en gang?
Under Covid havde vi tonsvis af tid til at snige os hen til klinikken, men nu kalder hverdagen, og vi har ikke mulighed for spontane besøg hos plastikkirurgen og ugers rekreation derhjemme.
Det får flere og flere til at gå efter en enkelt skræddersyet operation, der kombinerer forskellige indgreb og tackler et problemområde på flere områder. For er du først under fuld narkose, hvorfor så ikke gå all in?
Det betyder, at et ansigtsløft kombineres med en fedtsugning, laserbehandling eller kemisk peeling. En fedtsugning kan suppleres med et tummy tuck, mens et brystløft kan udvides med en brystforstørrelse eller -reduktion.
Og selv om sådan en omgang kræver sin kvinde – eller mand – vil det i længden ikke medføre længere restituering derhjemme.

Flere og flere vil gerne have ordnet det hele på en gang. Når først man er i fuld narkose, kan man jo lige så godt kombinere et ansigtsløft med en laserbehandling eller kemisk peeling.

Mænd betaler sig til poker face

I takt med at kosmetisk kirurgi bliver mere og mere aftabuiseret, lægger flere mænd sig under kniven eller sprøjten. I flere år har et markant hageparti stået øverst på herrernes ønskeliste, når det gjaldt kosmetiske forbedringer, men nu melder et nyt indgreb sig i kampen om førstepladsen, melder amerikanske plastikkirurger.
Antallet af såkaldte gynækomastier, hvor man fjerner en del af brystvævet hos mænd med ”bryster”, er flerdoblet de seneste to år, mens mindre invasive indgreb, der skal skære fem-ti år af alderen, også stormer ind på den kosmetiske scene. For mænd handler det om karriere, lyder meldingen. Mange brancher konkurrerer på alder, og bl.a. advokater stiller sig op i Botox-køen for at kunne mønstre et stenhårdt poker face, når de skal i retten, lyder det fra klinikker i bl.a. Washington, D.C.

Mange mænd er kommet med på Botox bølgen, for dem handler det om karriere.

Share.

About Author

Comments are closed.