Tag med på luksusspa i Tyskland

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiden er ikke til lange rejser, men heldigvis behøver man hverken tage til Bali eller Tulum for at sige farvel til stress og goddag til ro og forkælelse. GO Beauty er taget på spaophold i Nordtyskland, hvor du kan kombinere storbyliv med luksusspa og strandidyl med topgastronomi.

Ein, zwei, drei… Spa-tid!

Grøn luksus midt i storbyen

Det føles egentlig lidt som at være i New York, som man flyder der i poolen med udsigt til byens tårne, der rejser sig på den anden side af floden. Solen, de sandfarvede kurvemøbler og det turkise vand taler mere for Mallorca. Men faktisk er vi landet midt i Hamburg. Som et kursted i luksusklassen ligger det fornemme Fontenay ved foden af floden Alster omgivet af park, vand, frisk luft og plads til store tanker. Det er her, midt i det grønne, du dumper lige ned mellem vibrerende storbyliv og beroligende natur. Og det er her, du starter dagen i dit helt eget tempo med en løbetur eller en massage og runder den af med cocktails på en af Hamburgs hippe barer.

På The Fontenay må du ikke have travlt. Faktisk er det et must at komme ned i gear, mens personalet kræser om dig under a la carte morgenmaden i græsset eller lydløst lister forbi dig i den imponerende spa. Her er nemlig stille. Så stille, at det er nemt at blive nærmest paralyseret af den lille robotplæneklipper, der ihærdigt triller over enhver forhindring og trimmer det grønne græs med en millimeters nøjagtighed. Udefra bliver du ikke forstyrret af andet end områdets beboere, der løber, cykler eller spadserer ved flodens bred.

Spaen er et kapitel for sig på The Fontenay. Over 1.000 kvadratmeter udfolder den sig fra taget af den hvide skulpturlignende bygning med infinity pool, spasuite og arkitekttegnet gym. Og så er spa i øvrigt ikke bare velvære og afslapning her på stedet. Hotellet er gået sammen med et af Tysklands førende sportsmedicinske centre om at tilbyde ophold med fokus på præventive sundhedstiltag mod bl.a. stress. Alle spaens faciliteter har udsigt over floden og bidrager til den ro, man faktisk allerede føler efter en enkelt dag på stedet. Selv værelsernes panoramavinduer giver fornemmelsen af at være midt i naturen, når man tager en hvilepause fra dagens strabadser på sin seng. (Læs: For meget shopping eller for mange cocktails i rooftopbaren). Fontenay ligger i både gå-og cykelafstand til Hamburgs eksklusive shoppingkvarter Jungfernstieg, og det kan godt friste over evne, skulle jeg hilse at sige.

Skulle man blive træt af både spa, shopping og cocktails, indbyder både bibliotek og lobby til fordybelse i internationale aviser eller litteratur, og så skal det nævnes, at The Fontetay er en lise for de tech-kyndige. Det indebærer en rainshower bruser, der indstilles med lys, musik, strålehastighed og en milliard ting, som undertegnede journalist ikke kunne finde ud af. Så hvis du heller ikke kan finde ud af at skylle toilettet via touchscreen, panik ej, receptionen har hørt det før.

Bonusinfo: På grund af Covid-19 skal der pt. bookes tid i spaen for ikke at samle for mange.

Læs mere om The Fontenay her >>
  

Landlig idyl du ikke vil hjem fra

Det er af de steder, hvor alle kender dit navn. Det er også et af de steder, der sætter en ære i en nøgle frem for et plastikkort. På Vitalhotel Alter Meierhof er alt, som dengang far var dreng. Og så ved man allerede, at det bliver godt. ”Welcome, Mrs. Brünnich”, lyder det hjerteligt ved ankomsten, og den sætning hører man mange gange i løbet af opholdet på det berømte spasted ved foden af Flensborg fjord. Et lille smørhul tæt på den danske grænse, hvor spa og gastronomi er omdrejningspunkter, og hvor du ikke vil hjem, når først du er kommet.

For faktisk føles det hurtigt som dit eget hjem og personalet såvel som de andre gæster som en del af din forlængede familie. Den intime atmosfære, morgenmåltiderne på græsplænen og den korte afstand til pool og liggestole gør, at man føler sig som en udvalgt gæst hos en god ven. Således starter dagen med morgenmad på græsplænen efterfulgt af et par timer ved poolen med efterfølgende spabehandling, herefter omklædning til aften, drinks til en fortryllende solnedgang og en udsøgt middag i en af stedets tre restauranter.

I spidsen for Alter Meierhof står Michelinkokken Dirk Luther og hans hustru, der siden 2008 har drevet den tostjernede Meierei Dirk Luther på stedet. De øvrige kulinariske oplevelser får man på Brasserie, der serverer morgenmad og franskinspireret mad til aften. På Bodega med bare tre borde kan du fordybe – og forspise – dig i tapas og et vinkort, der kan gøre enhver misundelig.

Alter Meierhofs mantra er ”Nydelse for alle sanser”, og her spiller spa og wellness selvfølgelig en afgørende rolle. På værelset – med badekar – mødes man af badesalt og massagehandske, flip flops, strandtaske og badekåbe. Herefter er man klar til at begive sig ned i det 1.400 kvadratmeter Hof Therme, hvor mulighederne er utallige, og hvor man kan trisse dagen væk i rasul, hamam, finsk sauna, dampbad, høbad og alt det andet, der karakteriserer en spa i topklassen.

Behandlingerne spænder fra aurvediske massager til terapeutiske hamam ceremonier og en traditionel hawaiansk lomi lomi behandling.
Bliver det for varmt indenfor, kan du nøjes med at booke en klassisk massage i en pavillon ved poolen eller bevæge dig udenfor og nappe en af de karakteristiske strandkörbe og kigge over på den danske kyst. Og måske er det nærheden til Danmark, der gør det, men det første ord, der falder en ind på Alter Meierhof er: Hygge. Måske er det derfor, jeg ikke vil hjem.

Bonusinfo: Spaen har pt. åbent for alle behandlinger, mens spatid bookes i et timeslot a fire timer. Det samme gælder liggestolene omkring poolen.

Læs mere om Vitalhotel Alter Meierhof her >>
  

Hvis du vil have mere af Hamburg:

East Hotel er et af byens absolut cooleste, beliggende i det livlige St. Pauli. Hotellet har en charmerende Bali-style spa, der tilbyder massage, sauna, fitness og en række beautybehandlinger. 

Læs mere om East Hotel her >>

 
Hotel Vier Jahreszeiten
er spa af den mere klassiske slags. Det historiske luksushotel med en udsøgt beliggenhed ved Alster og Jungferstieg har en spamenu ud over det sædvanlige for både mænd og kvinder. 

Læs mere om Hotel Vier Jahreszeiten her >>
 

Vis du har appetit på mere strandidyl:

A-Rosa er en kæde af tyske sparesorts i Travemünde, Sylt, Kitzbühel og Scharmützelsee ved Berlin. Med fremragende beliggenheder ved sø eller strand, gigantiske spafaciliteter og en afslappet familiær stemning, er A-Rosa et besøg værd.

A-Rosa sparesorts i Sylt og Travemünde.

Læs mere om A-Rosa her >>

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.