Nyt

Tyd din tunge: Sådan gør du

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Har du nogensinde hørt om en tungeskraber, og har du prøvet at bruge en? Ifølge kinesisk medicin kan man bruge tungen til at diagnosticere et helbredsproblem, men hvordan kan man selv tyde sin tunge – og hvorfor er det vigtigt at rengøre den? Bliv klogere her!

Hvad siger din tunge om din sundhed

Det lyder umiddelbart helt skørt, at man kan tyde noget som helst ud fra tungen. Men kinesiske læger og flere alternative behandlere kigger på tungen i samspil med et overordnet livsstilsbillede for at få et indblik i, hvilken tilstand organerne er i, informationer om vitaminmangel og infektioner.

Det kan virke lidt grænseoverskridende at stikke tungen ud, når man besøger sin akupunktør eller alternative behandler. Det er ikke så almindeligt, at sådan en analyse foretages i Danmark endnu, men i Kina er det en meget normal del af en behandling. Når en tunge analyseres, kigger man på farve, facon, revner, knopper, plamager og belægning, og tungen inddeles i forskellige zoner. Det bagerste, midten og spidsen af tungen. Men man ser også på tungen udefra, og også på den højre og den venstre side.

En alternativ behandler vil kigge på alle zoner af tungen; kigge på farve, revner og hvor de er placeret på tungen. Har tungen tyggemærker, er den svulmet, tyk eller tynd? Herefter danner behandleren sig et overblik for at finde ud af, hvilken behandlingsstrategi den pågældende skal igennem. Her tages blandt andet højde for kost, livsstil og behandlinger.

Har man revner i tungen, er den mørkerød, eller har den små knopper, skal man ikke gå i panik, for det behøver bestemt ikke at være et sundhedsskadeligt tegn. Men er du alligevel urolig, kan du altid søge egen læge.

Hvordan skal en sund tunge se ud?

En sund tunge har en lyserød farve – så altså ingen hvid belægning. Det kan variere fra person til person afhængig af indtagelsen af kaffe, te og ikke mindst om der er tale om en ryger.

God hygiejne med en tungeskraber

Er du også en af dem, der børster din tunge med din tandbørste, så er du langt fra den eneste, og det er slet ikke en dum idé, for der samler sig en masse skidt og bakterier på tungen. En ren tunge giver en sund mund med en frisk ånde, og det ønsker vi os jo alle. Når vi sover, udskiller vi en masse affaldsstoffer, og det er også derfor, vi ofte vågner med en hvid belægning på tungen. Den hvide belægning indeholder en masse bakterier, der kan give dårlig ånde. Tungeskraberen er ikke en ny opfindelse, men det er de færreste, der kender til den og bruger den. Tungen har en ujævn overflade og er ret følsom, så det er vigtigt, du ikke trykker for hårdt, når du skraber på din tunge. Den ujævne overflade gør det meget nemt for bakterier at gemme sig, og det er disse bakterier, der giver dårlig ånde. Ved at bruge en tungeskraber kan du sikre den optimale mundhygiejne med en frisk ånde.

  1. Den bagerste del af tungen repræsenterer nyre, blære og tarme.
  2. Den midterste del af tungen repræsenterer maven.
  3. Højre side af tungen set udefra giver et billede afleverens tilstand.
  4. Venstre del af tungen set udefra repræsenterer galdeblæren.
  5. Spidsen af tungen repræsenterer hjertet.

Sådan bruger du din tungeskraber

Skrub din tunge hver morgen inden du børster dine tænder. Skrab tungen blidt bagfra og frem. Gentag denne bevægelse seks-otte gange og sørg for at skylle den inden hver gentagelse. Når du har fjernet den hvide belægning på tungen, afslutter du med at børste dine tænder. Hvis du ikke har mulighed for at anskaffe dig en tungeskraber, kan det anbefales at købe en tandbørste med en ru side, som netop er egnet til at skrabe tungen.

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.