10 TIPS! Velvære til vinterhud og hår

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Undgå frostsprængt, skallende hud og flyvsk, strittende hår. Mange glemmer, at den kolde tid kræver særlig pleje af hud og hår. Flere af dine daglige rutiner er faktisk strengt forbudte her i vintermånederne.

De fleste har forstået budskabet om at beskytte hår og hud mod sommersol og saltvand. Men i virkeligheden kræver de til tider ubarmhjertige klimaforhold her i det kolde nord om vinteren langt mere pleje. Men det er der mange, som glemmer. De fortsætter ufortrødent med de vanlige rutiner, uanset årstiden. Måske er skaden allerede sket for dig. For uplejet vinterhud er som regel tør hud. Knastør, konstant skallende hud. Vores fine, skandinaviske hår bliver flyvsk og er nærmest umuligt at få formet i en frisure. For når temperaturen falder følger fugtigheden med. Radiator-varmen inden døre udtørrer også. Men det er ikke for sent at starte en redningsaktion. Med få virkemidler kan du give velvære til vinterhuden og håret. Det handler om at beskytte sig ekstra godt mod bidende kulde og blæst. Her er nogle nemme råd, som du hurtigt vil føle effekten af. Og din hud vil helt sikkert elske dig for det!

1. Undgå dampende, varme brusebade. Det kan være fristende at tage et dejligt varmt bad, når man står op en kold vintermorgen eller når man kommer hjem fra en cykeltur, iskold helt ind til knoglerne. Men alt for varmt vand virker ekstra udtørrende på huden og håret.

2. Undgå almindelig antibakteriel eller parfumeret sæbe til at vaske dit ansigt og din krop med. Brug i stedet en meget mild, uparfumeret sæbe. Du bør også nøjes med at vaske ansigt én gang om dagen – helst om aftenen.

3. Smør din ansigtscreme og bodylotion på, mens huden stadig er fugtig efter badet. Cremen binder sig bedre til din fugtige hud.

4. Udskift din almindelige ansigtscreme i perioder med hård frost eller strid blæst. Ofte er der højt indhold af vand i almindelige fugtighedscremer/ansigtscremer, og vandet i kombination med kulde kan give kar-udvidelser og i værste fald karsprængninger. Vælg i stedet en creme eller en hud-olie, som giver masser af næring og fedt – uden at tilstoppe porerne. Prøv Decleors Harmonie Calm Delicate milky cream fluid, som er tilegnet den sarte vinterhud. 50 ml. 575 kr.

5. Når du har smurt ansigt og krop ind så brug den rest, der er tilbage på fingrene til at give fugt og hold til hårspidserne.

6. Undgå at tørre dit hår fra drivvådt til knastørt med føntørrer. Hvis det er muligt for dig er det bedst at lade håret tørre selv. Håret reagerer naturligvis ved først at blive udsat for lang tids varme og derefter en tur ud i kulden.

7. Køb en særlig hår serum, der giver god fugt og næring til tørt vinterhår. Fx Trevor Sobier Lightweight serum, som er en super-let og lækker hårcreme, der ikke fedter. Derimod giver den glans, fugt og har den særlige fordel, at den virker anti-statisk på flyvsk hår i frostvejr. 50 ml. 129 kr.

8. Køb en god natcreme, som passer til din hudtype. Så giver du din hud de bedste betingelser for at genopbygges natten igennem. Prøv Rejuvenating face cream fra Organic Apoteke, blødgør, styrker og plejer dybere lag i huden. 370 kr.

9. Drik vand. Vinteren er ingen undtagelse, når det gælder det gode råd om at give hud og hår masser af fugt indefra. Hvis du bliver træt af vand eller i stedet trænger til noget varmt så prøv grøn the.

10. Gå tidligere i seng end du plejer. Både krop, sjæl og særligt huden har brug for en længere skønhedssøvn her om vinteren. 

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Efterlad et svar