Appelsinhud, hvorfor får man det?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mange af os døjer med appelsinhud i større eller mindre grad. Den bulede hud kan være meget generende, men hvorfor får man appelsinhud?

Derfor får man appelsinhud

Appelsinhud eller cellulite som det også kaldes, kan være til stor gene for mange af os. Man kan slutte fred med at det kommer eller man kan gøre noget ved det – valget er dit.

Men hvorfor får man appelsinhud? Appelsinhud kommer ofte i forbindelse med at man har taget på i vægt, men appelsinhud siges også at være genetisk betinget, og så er det straks værre at komme til livs. Selvom appelsinhud ofte kommer i forbindelse med en vægtforøgelse, skal det også slås fast at helt tynde og slanke kvinder, også sagtens kan døje med appelsinhud.

Appelsinhud ses i form af en bulet og ujævn hud, der oste ses på lår og baller men som også kan ses på overarmene. Den bulede hud skyldes fedtophobninger i hulrummene i bindevævet. Med alderen bliver bindevævet mere stift og derfor vil mange opleve at man får mere appelsinhud med årene.

Hvordan bekæmper man appelsinhud?

Det kan være utrolig svært at komme appelsinhud til livs, og der er flere faktorer der spiller ind, hvis man gerne vil slippe af med den bulede ujævne hud. En sund livsstil er som udgangspunkt et must, hvis man gerne vil have en fast hud uden ophobninger af fedtdepoter. Spis sund, drik masser af vand og sørg for at motionere så du forbrænder fedtet og sætter gang i blodcirkulationen. Spiser du for meget sukker og for mange kulhydrater, gør du processen langt sværere for dig selv end den burde være.

Tips til en mere aktiv hverdag

  • Tag cyklen i stedet for bilen eller offentlig transport.
  • Få et hæve-/sænke bord på jobbet og stil dig op og arbejde et par timer om dagen.
  • Brug din pause fornuftigt. Gå en tur inden eller efter din frokost.
  • Brug en skridttæller eller tjek din telefon i løbet af dagen, det kan give lidt ekstra motivation.

 

Har du brug for en hjælpende hånd?

Der findes flere metoder, der kan hjælpe dig til hurtigere at se resultater. Der findes professionelle behandlinger som f.eks. LPG, som giver en dybdegående bindevævsmassage. Der findes også hjemmeplejeprodukter som tørbørstning og cellulite ruller, der kan gøre processen både nemmere og sjovere at komme igennem.

Inden du går i gang med at omlægge dine rutiner, så tag et billede af dig selv. Vi har en tendens til hurtigt at glemme hvordan vi ser ud, og på den måde kan du blive motiveret undervejs. Men HUSK, resultaterne kommer ikke over night. Det kræver dedikation og vilje at skabe resultater, men det skal nok komme!

Share.

About Author

Comments are closed.