Kosmetiske tendenser i 2019: Opgør med slap hage og rynket hals

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De kosmetiske muligheder ændrer sig hurtigere, end vi kan følge med. Markedet udvikler sig, flere hopper med ombord, så hvad skal vi holde øje med i det nye år? En stor del handler om at fylde ud, hvor man kan.

Det vil vi se ske i 2019


1. Rynkefri arme, hænder, hals og knæ

Hvor ansigtet længe har været i fokus, når det gjaldt rynkebehandling, er vi ved at få øjnene op for, at man nu også kan få has på rynket hud andre steder på kroppen. Slap, kreppet og løs hud på arme, hals, hænder og knæ kan i dag behandles effektivt med bl.a. biostimulatoren Ultracel, forklarer Mads Storm, indehaver af Retouch Clinic og kosmetisk sygeplejerske.
Ultracel er hverken en filler eller en skinbooster, men virker ved at få vores egen hud til at producere kollagen og elastin, hvorved huden opstrammes. Samme lovende resultater findes, når det gælder cellulite og slapt maveskind, som i dag behandles ved Ultherapy. Det nye mirakelmiddel inden for cellulitebehandling hedder Cellfina, er en engangsbehandling og kan klares på en time. Behandlingen har vist store resultater i USA og er ved at vinde udbredelse på det danske marked.
I denne forbindelse kan vi nævne, at nogle endda går så vidt som til at få en fedtsugning af deres tæer.


2. Instagramværdig profil

Jagten på en skarp og definereret kæbelinje og hageparti er allerede gået ind, men efterspørgslen har langt fra toppet, spår Mads Storm, indehaver af Retouch Clinic i København.
Inspireret af Instagramberømtheder vil vi have en profil, der gør sig godt på de sociale medier. Og indgrebet kan klares i en frokostpause. Ved hjælp af fillers kan man via et meget beskedent indgreb skabe den form, man ønsker, og derudover effektivt fjerne fedt i kæbepartiet. Og flere deciderede kæbefillers som bl.a. Belkyra, der reducerer fedt omkring hage og kæbelinje, er ved at komme på markedet.
”Folk ved ikke, at man kan lave det, men der findes i dag mange teknikker, der er effektive,” siger Mads Storm.


3. Kemisk peeling er tilbage

De har gjort grin med den i ”Sex & The City”, og den er berømt og berygtet i hele verden. Den kemiske peeling, fenol peeling, står over for en renæssance. Dog i en mere modificeret udgave, skal vi indskyde. Den er knap så skrap som den oprindelige, hvor fenolopløsning trænger ind i huden og stimulerer fibroblasterne i læderhuden til at danne mere collagen og elastin. Ligeledes bliver huden lysere, da ca. 30 pct. af pigmentet forsvinder.
Det er dog en behandling, man skal omgås med forsigtighed. Er man overmodig og forlanger en hud helt uden rynker, kan der komme skjolder og ar. Desuden kan for store doser af fenol påført huden over for kort tid, give forbigående rytmeforstyrrelse i hjertet. Du kan læse mere om peelinger på side 40 i artiklen ’Genopret hudskader’.


4. Flydende ansigtsløftning

Et såkaldt ”liquid facelift” er en kombineret injektionsbehandling, hvor man ved hjælp af fillers udglatter rynkerne og opstrammer huden. Behandlingen genskaber ansigtets konturer og til dels den volumen, ansigtet havde, da du var yngre.
Et liquid facelift er et alternativ til et kirurgisk ansigtsløft, og dets popularitet er boomet over hele verden. Ved at lægge fillers – evt. kombineret med Botox – i forskellige områder i ansigtet, opnår man på kort tid og med minimale bivirkninger samme effekt, som hvis man lægger sig under kniven.


5. Supersugning og designet kropsform

Drømmer du om en sixpack og har svært ved at få den frem? Så kan du suge dig til det. Fedtsugning er en af de mest efterspurgte behandlinger i Danmark, og dybe fedtsugninger, hvor man suger helt i bund, er der flere, der får øjnene op for. Navnlig mænd, der ikke kan slippe af med den sidste delle, opsøger behandlingen, forklarer plastikkirurg Marie-Louise von Sperling fra AK Nygart.
Fedtsugning spiller også hovedrollen i den voksende trend ”body contouring”, som former kroppen mod et ønsket resultat, bl.a. som et mini butt lift.
”Vi kan shape kroppen med fedtsugning de rigtige steder. Ved en fedtsugning på ryggen, tager man f.eks. lidt fedt ved flanken, så det skaber mere runding. Dermed synes numsen mere formet,” siger Marie Louise von Sperling.


6. Velkommen til blowtox

Vi kender Botox som en meget effektiv måde at udglatte kragetæer og panderynker. Men her stopper anvendelsen ikke længere. Vores forfængelighed kender ingen grænser, og på klinikker i USA har fænomenet blowtox gjort sit indtog.
Det går simpelthen ud på, at en blowdry – eller føntørring – holder længere. Vi kender alle til at svede, hvorefter dit nystylede hår falder sammen, og babyhårene stritter ud til alle sider. Ved hjælp af en Botox injektion i hovedbunden blokeres svedkirtlerne – og frisuren holdes i skak.


Novo Vita Active Q1 bidrager til energistofskiftet og hjælper til at reducerer træthed og udmattelse. 120 kapsler. 369 kr.
Solaray Red Yeast Rice +Q10 hjælper til at vedligeholde et normalt energistofskifte og en normal hud. Derudover mindsker det træthed og udmattelse. 60 kapsler. 299.95

7. Det hemmelige Q

CoQ10, Q10 eller bare vitamin Q. Det har mange navne og påstås at kunne udøve mirakler for huden. Q10 er hverken et vitamin eller mineral, men et hjælpestof – co-enzym – som indgår i cellernes energifabrikker, de såkaldte mitokondrier, og er derfor vigtigt for en normal energiproduktion i kroppen. Q10 dannes naturligt i kroppen, men produktionen bliver mindre med alderen, og vi får det meste fra kosten.
I Japan er Q10 på alles læber og spås at tage skønhedsbranchen med storm, da det skulle have både opstrammende, beskyttende og anti-ageing egenskaber. Som ingrediens i hudpleje oplader det cellernes evne til at regenerere sig selv, så disse bliver stærkere og mere effektive. Samtidig har det egenskaber som en antioxidant og beskytter dermed mod effekten fra forurening og UV-stråling.


8. J-beauty fortsætter sin fremmarch

K-Beauty lærte os om 10-trins plejerutiner, sheetmasks og quick fixes, men siden er J-beauty begyndt at overhale indenom, når det gælder popularitet i den vestlige verden. J-beauty står for japansk skønhed eller produkter, der bygger på japansk skønhedskultur. Og hvor den koreanske skønhedsbølge bygger på trends, er japanske skønhedsrutiner og -produkter baseret på forebyggelse, langtidsholdbarhed og videnskabelige resultater.
Fra en ung alder lærer japanerne, at en sund base er det bedste udgangspunkt for en smuk hud, og de vil hellere forebygge end reparere. Det betyder bl.a., at landets badekultur er ekstremt vigtig, ikke mindst på grund af landets mange varme kilder. Japanerne renser huden to gange dagligt, og det er ikke unormalt for kvinder at bruge mere end en time dagligt i badet.
Japanske skønhedsbrands er ofte first movers inden for forskning og nye sammensætninger i hudpleje. Fx benytter Shiseidos Essential Energy Day Cream SPF20 sig som det første produkt på markedet af neuroteknologi for at gøre huden mere modtagelig over for forskellige produkter.

Det siger vi farvel til i 2019…


Både Kim og Khloe Kardashian søstrene har fyldige bagdele som mange beundrer
og gerne vil efterligne med et Butt lift.

Butt lifts

Vi har hørt om det overalt, set det på Hollywood stjernerne, og det har fået mange til at overveje, om deres numse mon var lidt flad og træt. ”Brazilian buttlift” er en af verdens mest omtalte kosmetiske operationer, men risiciene står i kø – og det samme gør advarslerne nu. Operationen gør bagdelen større og mere rund ved hjælp af fedt, der tages fra klientens egen mave, ryg og lår. Fedtet fyldes via kanyler ind i balderne, og derved skabes større volumen og mere form.
Men indgrebet er forbundet med risici for alvorlige komplikationer. Det er opgjort, at 1 ud af 3.000 indgreb ender så galt, at patienten dør. Det skyldes, at kanylerne, man injicerer fedtet med, kan komme i kontakt med de store vener under baldernes muskulatur og derved sende en blodprop af fedt afsted til lunger, hjerte eller hjerne.
Det britiske selskab for kosmetisk plastikkirurgi advarer nu mod trenden og fraråder plastikkirurger at udføre indgrebet. To patienter er døde af indgrebet i Storbritannien i år.


Med tiden har John Travolta fået et meget ‘frossen look’ og har måske overdrevet
med kosmetiske behandlinger og kirurgi.

Det frosne look

Alt, hvor man kan fylde noget ud, trender. Men fillerbehandlinger vil fremover blive mere individuelle og i mindre doser.
”Folk efterspørger naturlighed, og vi behandler mere ”konservativt”, så man undgår det frosne look,” siger plastikkirurg Marie-Louise von Sperling fra AK Nygart.
Det betyder også, at det er slut med ”one size fits all”. ”Fillers skal bare give lidt glød, og vi behandler i mere specifikke områder som i øjenkrogen eller ved næsen. Flere får øjnene op for: ”Gud, man kan også det!” Man kan hjælpe flere og flere med bittesmå indgreb.”


Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

Comments are closed.