Lider du af tandlægeskræk? Sådan får du overstået tandlægebesøget

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Der er mange grunde til, at nogle vælger at udskyde deres tandlægebesøg. En af de udbredte grunde er tandlægeskræk, som får nogle til at udskyde deres tandlægebesøg i årevis. Har du det også sådan, ved du nok godt, at det er en god idé at komme afsted til tandlægen med det samme, især hvis du har udskudt dine besøg i lang tid eller døjer med tandsmerter.

Tandproblemer løser ikke sig selv, de bliver værre med tiden, så de er vigtige at tage alvorlig. Hvordan du kommer afsted til tandlægen, når du lider af slem tandlægeskræk, får du gode råd til her, hvor du også får en anbefaling til en tandlæge i København.

Vælg en forstående tandlæge

Har du tandlægeskræk, er det en god idé at vælge en tandlæge, som har forståelse for og erfaring med, at nogle patienter oplever besøget som meget ubehageligt. Føler du dig mødt og set, er det lettere at få besøget overstået. Der findes heldigvis en tandlæge på Østerbro, TandCity, der er både dygtig, billig, og som har erfaring med patienter med tandlægeskræk. TandCity går meget op i at gøre deres patienter trygge og at have en tæt dialog med dem, så du er forberedt på, hvad der skal ske. De tager sig god tid til behandlingerne, og du kan altid bede om en pause undervejs.

Kom afsted hurtigst muligt

Jo længere tid, du udskyder besøget, des værre bliver dine tandproblemer og des mere omfattende bliver behandlingen. Det betyder, at det er bedst at få tandlægebesøget overstået med det samme, hvis du oplever smerter eller ikke har været afsted i lang tid. Dit tandlægebesøg er hurtigere overstået, hvis du tager det i opløbet frem for at vente til, at smerterne er helt uudholdelige eller venter til, at dine tænder er halvrådne. Et hurtigere overstået tandlægebesøg betyder også, at du skal bruge mindre tid på at gå rundt og bekymre dig.

Forstå din angst

Tandlægeskræk skyldes tit en tidligere ubehagelig oplevelse, og har du selv oplevet sådan en, så tal med din tandlæge om oplevelsen. Sæt ord på, hvad det er, der er ubehageligt for dig ved at gå til tandlæge. Så kan tandlægen meget bedre tage hensyn til det undervejs, og dermed får du en bedre oplevelse. Ved at sørge for at gå regelmæssigt til tandlæge, oplever mange, at deres tandlægeskræk daler med tiden, fordi de langsomt bliver trygge ved det, der skal ske i tandlægestolen.

Share.

Comments are closed.