Sådan beskytter du hudens barriere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Huden er kroppens største organ og den har mange vigtige opgaver. Hvad kan man selv gøre for at beskytte den?

Hvad er hudens vigtigste opgave?

Huden er kroppens største organ og har flere vigtige opgaver. Hudens barriere beskytter kroppen mod udefrakommende skadelige organismer og bakterier, og fungerer derfor, som en del af vores immunforsvar. Huden fungerer som kroppens største sanseorgan og beskytter os mod omgivelserne, registrerer berøring, holder på fugten og registrerer de omgivende temperaturer så vi både kan holde varmen, men også slippe den igen, hvis det bliver for varmt.

Hvad påvirker huden?

Huden bliver påvirket af utrolig mange ting. Der er mange ting vi selv kan gøre for at beskytte den og stille den bedre, i forhold til de faktorer vi har svære ved at være med til at påvirke. Er du ryger og solbader, er du med til at påvirke huden, og forværre dens sundhed. Solens stråler, forurening og stress er også faktorer, der kan være med til at påvirke hudens sundhed. Det kan være svært helt at undgå forurening, er man stresset går det heller ikke væk med det samme. Men man kan stoppe med at ryge, bruge solcreme og sørge for at få væske, en ordentlig nattesøvn, motion og generelt leve en sund og varieret livsstil, hvis man gerne vil kroppen og huden de bedste forudsætninger for, at holde sig ung og sund.

Vidste du; Kroppens celler og huden reparerer og fornyer sig mens du sover? Derfor er en god nattesøvn utrolig vigtig.

Det vigtige vitamin

C-vitamin har en vigtig funktion for huden. Hvis man mangler vitaminet kan det betyde, både flere og hurtigere aldringstegn. Dette skyldes at C-vitamin er en vigtig antioxidant, der styrker bindevævet og hjælper med at danne kollagen og elastin.

Hudens barriere fungere som et skjold, og beskytter mod alle de udefrakommende faktorer. Derfor er en velfungerende og styrket hudbarriere vigtig. For at styrke hudens barriere, er det vigtigt at huden får tilført den fugt og næring den har brug for. Bliver huden tør bliver den nemt mere sensitiv, kløende og i de værste tilfælde kan hunden slå ”revner” skælle hvilket kan udvikle sig til eksem.

3 gode og effektive beskyttere:

Exuviance Ultra Restorative Creme. 50 ml. 499 kr.

En ultrablødgørende creme, der kan bruges til både dag- og natbrug og genskaber fugtbalancen og virker på lang sigt. Cremen er en perfekt ”barrierecreme”, som virker beskyttendei et koldt klima. Den kan samtidig også anvendes som supplerende behandling til dig, som gennemgår overfladisk peeling, mikrodermabrasion, laserbehandling eller behandling med retinoider, som kan udtørre huden.

Priori Barrier Restore Complex. 50 ml. 559 kr.

En oliefri fugtighedscreme med essentielle næringsstoffer, der reparerer og giver masser af fugt. Cremen genkender dine individuelle behov, mens den fokuserer på hudens barrierefunktion, som er kritisk for beskyttelse og for at genopbygge tidligere svækket hud.

Nimue Element Barrier. 100 ml. 419 kr.

Element barrier har en dobbelt barriere-effekt, da den både reparerer og beskytter. En let, ikke-fedtende creme til hud, som udsættes for miljøpåvirkning og ekstreme vejr- og vindforhold og er med SPF 20. Anbefales også til dem, der sidder meget foran computer.

Share.

About Author

Comments are closed.