Nyt

Spis dig slank med kollagen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kollagen er mirakelproteinet, der holder huden fast, og som desværre svinder med alderen. Det får mange til at spise sig til mere kollagen. Men kollagenpulver gør også tricket, hvis du vil spise dig mæt uden for mange kalorier.

Kollagenpulver kan være en vigtig hjælper til din slankekur

Skal du på slankekur eller vil blot passe lidt på vægten uden at eksperimentere med en vild slankekur, så kan kollagenpulver være en vigtig hjælper. Kollagenpulver har et højt proteinindhold er derfor i stand til at give dig en god mæthedsfølelse i flere timer. Men hvad er det, det vigtige kollagen gør for både krop og hud?
Kollagen er det mest almindelige protein i kroppen og en vigtig byggesten for knogler, hud, muskler, sener og ledbånd. Særligt når vi taber os, spiller det en vigtig rolle i at holde huden fast og elastisk. Uden et stærkt net af kollagene og elastine fibre vil huden simpelthen falde sammen og hænge løst.

Med kilo ryger fasthed

Når vi tager hul på en slankekur, har vi en tendens til at have mere fokus på, hvor mange kilo, vi taber, end hvordan slutresultatet ser ud. Når vi taber os, bliver vores fedtlag mindre. Fedtceller er omgivet af kollagene og elastine fibre, der kan falde sammen i takt med at fedtcellerne forsvinder. Når vi tilføjer kollagen i form af pulver eller kapsler, booster vi de celler, der er med til at producere vores kollagene og elastine fibre og giver dem en reminder om, at de kan producere bedre og stærkere fibre. Det er en essentiel faktor, når det gælder vægttab.

Ordet kollagen stammer fra det græske “kólla”, som betyder lim. Og faktisk fungerer kollagen som en slags lim, der holder huden på plads. Det gode ved kollagenpulver er, at det nemt kan inkorporeres i din dagligdag. Brug det i noget af din mad, f.eks. i yoghurt, eller bland det i kaffe, vand eller i din morgensmoothie. Pulveret opløses helt, så det er let at drikke og kan kombineres med meget af den mad, du ønsker. Man ser resultat ved dagligt brug af kollagenpulver efter 6-12 uger.

De 7 største fordele ved kollagen

1. Ung hud

Kollagen holder din hud ung indefra. Kollagen øger fugtindholdet i huden og er en vigtig faktor når det gælder forebyggelse af linjer og rynker. Uden en tilstrækkelig mængde af kollagen vil huden blive tør og rynket. Kollagentilskud kan ikke kun forhindre dig i at få flere rynker, det kan også udjævne dem, du allerede har.

2. Smidige led

Kollagen beskytter og smører dine led og sørger for, at de fungerer korrekt. Mangel på kollagen kan føre til ømme led og i værste fald smerter. Studier viser, at kollagenpulver kan afhjælpe både sports- og aldersrelaterede ledskader.

3. Stærke knogler

Vores knogler består primært af kollagen, som holder dem sunde og stærke. Osteoporose – knogleskørhed -, som skønnes at ramme ca. hver tredje kvinde og hver sjette mand, og andre sygdomme relateret til svage knogler kan derfor skyldes kollagenmangel.

4. Glansfyldt hår og stærke negle

Kollagen er fundamentet for skinnende hår og stærke negle. Vi vasker og plejer håret med alverdens produkter for at pleje vores ydre skal, men gør dig selv en tjeneste at pleje din krop indefra.

5. Stærke muskler

Vi har muskler i hele kroppen, og op mod 10% af vores muskelmasse består af kollagen. Protein er vigtigt for at musklerne forbliver stærke og velfungerende, mens kollagen bidrager at øge muskelstyrken.

6. Sundere hjerte

Kollagen har faktisk direkte indflydelse på dit hjerte ved at give struktur til de blodkar, der transporterer blod fra hjertet og videre rundt i kroppen. Uden tilstrækkelig kollagen kan dine arterier blive svage og skrøbelige.

7. Boost af eget kollagen

Når din krop får tilført mere kollagen, har det en positiv effekt på kroppens egen kollagenproduktion. Kollagenet stimulerer dine egne celler til at producere mere, bedre og stærkere kollagen.

7 af de nemme kollagenprodukter

Puori plante protein booster (vegansk) Vegansk økologisk plantebaseret proteinpulver lavet på ærter, som indeholder mange vigtige aminosyrer samt høj koncentration af calcium. Kan bruges i bagning og madlavning eller til juice og smoothies. Pulveret er smagløst. 317g. pulver. 25 portioner. 229 kr.
 

Skin Care Hyaluron Shot Drikkeklar hyaluron shot, med havtorn, der hjælper med at opretholde en sund hud indefra, mens det berigende C vitamin stimulerer dannelsen af kollagen. 8x 15 ml. 165 kr.
 

Ancient + Brave 100% ren kollagen samt gode mineraler og vigtige aminosyrer, der alle fungerer som bygge-sten i huden og fremmer elasti-citeten og fastheden. True Collagen er baseret på kollagen fra kvæg, der har gået på græs og fået naturlig føde. 200 g. 275 kr.

Smuuk Skin Youth Optimizer kosttilskud i kapselform med et højt indhold af både kollagen og zink, der booster celleproduktionen og bidrager til at vedligeholde en sund hud. 90 dage 649 kr.

Oslo Skin Lab 100% hydrolyseret kollagen, helt uden lugt og smag. Pulveret udglatter, giver færre rynker og mindre appelsinhud når det bruges regelmæssigt på bare 8-12 uger. 28 dagsdoser á 2.5 gram 498 kr. 

Fitnessguru Marine Collagen Hydrolyserede kollagen-peptider udvundet af skællet fra friskfanget hvid fisk. Bidrager til sundere hår, færre rynker, masser af glød, stærke negle og sunde led. 150 kapsler, 199 kr.

Nordic Superfood Collagen Premium+ er ren kollagen fra vildtfanget norsk torsk. Indeholder et højt indhold af aminosyrer, som stimulerer celle-produktionen i hud, hår, knogler og bindevæv. Den er desuden helt smagsløs. 175 g, 299 kr.

Glem ikke c-vitamin

C-vitamin spiller en afgørende rolle i, hvor godt kroppen absorberer og producerer kollagen. Det øger desuden optagelsen af jern og beskytter dine celler mod oxidativt stress. For at forbedre din krops optagelse af kollagentilskud anbefaler jeg altid at supplere med c-vitamin – enten som tilskud eller ved at vælge et kollagenpulver med tilsat c-vitamin.

 

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.