Dermaroller – hvad, hvornår og hvorfor?

0

De er voldsomt populære, de små ruller, der mikropunkterer huden for hudens skyld. Men mange viger også tilbage for at gå så drastisk til værks som at nedbryde huden for at få den fin.

GO BEAUTY har samlet for og imod i forhold til mikroneedling her til dig!

Hullet hudpleje – skal, skal ikke?

Mens mange stadig tøver, jeg selv inklusiv, og endnu ikke har turdet rulle med nålerullen, så er der lige så mange, der er begejstrede for rullerne. Mange af dem er kosmetologer og andre skønhedsprofessionelle, og en af dem er kosmetolog Anita Falslund, der har klinikken af samme navn på Islands Brygge. Hun anvender rulle og serum fra mærket Dermaroller. Der findes mange forskellige mærker på markedet og derfor også mange navne for denne type behandling.

anita-falslund-kosmetologKosmetolog Anita Falslund:

”Jeg elsker dermaroller, fordi det giver mening for mig at behandle huden på denne måde. Det skaber resultater, hurtigt, og at kunne give den tilfredsstillelse til kunder er fantastisk for mig og kunderne selv.

Man må ikke gå på kompromis, og købe dem på tilbud fx eller på ukendte hjemmesider. Der findes et hav af efterligninger, og man kan ikke være sikker på rullens stabilitet, materiale, antal nåle, skarphed osv. Jeg ville aldrig selv bruge mere end 0,2 mm til hjemmebrug- når man kommer over de mm, er der større risiko for at lave skade på sin egen hud. Dermaroller skaber mærkbare resultater på forholdsvis kort tid. Det er det, som mine kunder idag gerne vil have/ se og det kan de med det her system. Det er bare vigtigt at huske, at vores hud altid vil være i en aldrings-process, det kan vi ’desværre’ ikke stoppe, så når man stopper det her system går det igen den anden vej stille og roligt.”

Kan alle bruge den?

”Jeg ville ikke bruge den på slem akne hud, rosacea i udbrud og åbne sår, samt generelt betændt hud, og jeg plejer også kun at anbefale det til 18 år og op.”

Hvilken serum skal man gå efter?

”Kig efter indholdsstoffer som peptider, retinol, hyaluron og egf, der er perfekte at bruge til dermarollerbehandling. Undgå for meget parfume i produkterne samt parabener,og farvestoffer. Det trænger jo dybere ned, så vis hensyn! Gravide og ammende skal ikke bruge a-vitamin serum, men måske i stedet fokusere på hyaluron, der giver fugt.”

Hvad er forskellen mellem behandling med hjemmeruller og med klinikruller?

”Forskellen er første og fremmeste nålens længde. Hjemmerul burde, efter min mening, ikke fås længere end 0,2 mm, selvom mange firmaer har dem helt op til 1-2 mm i længde til hjemmebrug. Hjemmerullen kan fx bruges i starten hver 3. dag, hvorefter nogle efter et par måneder ruller oftere, andre blot efter behov. Det vigtigste er at man vender huden til det stille og roligt.

Når du får lavet en ’medicinsk’ dermaroller-behandlinger bliver huden penetreret meget dybere og vil bløde. Derfor bliver der lagt en bedøvelsescreme først. Disse behandlinger er klart bedre, hvis man fx har dybere ar, og her bliver der brugt nåle på ca. 2 mm.”

anita-foer-og-efter

Her ser du før og efter billeder Anitas resultat efter hun har behandlet sig med sin Dermaroller i 6 måneder. Anita har rullet de første 2 måneder, hver 3. dag, og efterfølgende ca. 1 gang i ugen.

 


Microneedling til hjemmebrug…
Det bliver kalt mange forskellige ting, for når noget bliver populært, vælter det frem med forskellige varemærker. De kan bedst beskrives som en lille fakir-rulle udstyret med syleskarpe, bittesmå nåle, som rulles over huden og laver tusindvis af mikroskopiske huller. Gennem hullerne optages det efterfølgende serum endnu bedre end en ikke-hullet hud, og huden begynder nu sin helingsproces indefra.

Rullen laver små ’kanaler’ i huden og får huden til at tro der er sket skade – dvs. den hurtigt danner ny hud for at reparere. Så den danner ny fin hud- skubber til kollagen processen, og forstærker huden med tiden. Vores produkter vil også blive optaget op til 200 gange bedre.


FAKTA:
Alt efter længden på nålene har behandling med rullen følgende egenskaber:
 • Cellefornyelse Reparation efter solskader
 • Forbedrer hudens udstråling/glød
 • Minimerer rynker og fine linier
 • Lysner/reducerer ar og akne-ar
 • Udjævner pigmentpletter og farve- forskelle i huden
 • Forbedrer optagelsen af næring i huden af hudprodukter
 • Gør porer mindre synlige
 • Fjerner/minimerer strækmærker
 • Fjerner/minimerer appelsinhud
 • Opstrammer huden
 • Forøger blodgennemstrømningen
Hvordan og hvorledes hvis jeg skal bruge den hjemme…

Hvor ofte?
De fleste er enige om at hellere ofte med korte nåle, end en enkelt gang med lange. Du kan derfor sagtens rulle et par gange om ugen.

Hvor hårdt?
Passende, du mærker selv, det behøver ikke give kæmpe smerte at bruge den. Og jo dybere du kommer jo længere vil du være rød og jo længere er du om at hele op igen.

Kan jeg købe en billig efterligning?
Selvfølgelig, de dyre er dog ofte spidsere og glattere og gør derfor mindre ondt. Du er også sikker på at de er lavet af medicinsk stål eller titanium og har en væsentlig længere levetid.

Må jeg dele min dermaroller?
Det er ikke en god ide at dele din dermaroller. Der kan sidde biologisk materiale på rullen efter sidste brug. Det kan så kan penetreres ind i blodbanerne når den deles. Du ser derfor ofte at klinikkerne taget rullen med ind og åbner den inde hos dig så du ser det er en ny rulle der bruges.

Skal jeg rense huden inden?
Der er godt at rense huden inden, du kan også spritte den af, så du er sikker på det er et rent stykke hud du behandler. Skal dermarollen renses? Helt sikkert, skyl den med varmt vand og flydende sæbe og spray gerne sprit på den både før og efter brug.

Hvad skal jeg smøre på huden efter brug?
Der findes enkelte produkter på markedet lavet direkte til penetreret hud, dem anbefaler vi, men du kan også bruge en anden god serum.

Hvad skal jeg huske?
Huden er penetreret med en masse små huller, derfor vil hvad du kommer på trænge op til 200 gange mere ind end ellers. Det er derfor vigtigt at enten blot at give huden ro og hvile uden at komme noget på et par timer, eller at have et produkt der er beregnet til brug efter behandling af dermaroller.

hanna-cecilia-andersenHanna Cecilia Andersen, 34 år

Hanna er uddannet Cidesco-Hudterapeut og skønhedsskribent på Fagbladet Kosmetik. Hun testede en hjemmerulle-behandling, men blev ikke overbevist:

”Jeg skal lige sige, at jeg kun prøvede behandlingen i 3 dage. Min forventning var glød og blødere hud, men jeg synes, det sved og stak på en ubehagelig måde. Jeg blev også rød, især omkring øjnene. Min forventning var, at jeg ville kunne bløde lidt, fordi nålene var skarpe, men jeg skulle selv presse hårdt eftersom nålene ikke var særlig skarpe, og dette bevirkede, at de bøjede. Jeg tror derfor blot, jeg blev rød, fordi jeg trykkede til. Dagen efter var jeg fuld af røde mærker, men huden føltes ikke blødere. Jeg kunne godt tænke mig at prøve behandlingen igen, men et andet mærke, hvor der er creme til efterbehandling, der giver næring”.

 

Læs hele artiklen om microneedling med Dermaroller i GO Beautys store sommerudgave, som er på gaden nu!

Klik her for at se vores abonnementstilbud >
Klik her for at købe GO Beauty >

Share.

Leave A Reply