Sofie Lassen-Kahlke: ”Hvis der er noget, jeg virkelig vil, så gør jeg det!”

0

Hun elsker hverdagen og hopper gerne i en storblomstret flæsekjole på en kedelig mandag. For skuespiller Sofie Lassen Kahlke handler det gode liv om at have et afslappet forhold til vægten, nægte at lade negative tanker fylde og ikke udsætte sine drømme til i morgen, hvis man kan udleve dem i dag.

Da Sofie Lassen-Kahlke tidligere i år skulle til Elle Awards, var hun med egne ord iført en stille og rolig buksedragt, så derfor kunne den godt trække lidt mere, mente hun.
”Så jeg sagde til frisøren: Bare giv den gas med håret! Da hun så foreslog afrohår, så tænkte jeg: Fint!,” griner hun og hiver telefonen frem, så vi alle får syn for sagen.
”Det blev ret vildt.”
Resultatet er opsigtvækkende, imponerende og smukt.
”Jeg elsker at pynte mig og give den gas, når jeg skal ud. Min hang til at give den gas i den retning er kommet mere og mere med alderen. Min veninde sendte mig forleden et billede af en blå pels med blomster på, og jeg udbrød med det samme: Den er fantastisk! Hvorefter hun skrev: ”Det var bare for sjov”. Men jeg syntes virkelig, den var fantastisk. Vi er snart fyrre, og hvis ikke nu, hvornår så? Man bliver mere glad, når man tager den store flæsekjole med blomster på, man bliver lige lidt lykkeligere. Jeg elsker at dresse op nogle gange, også selv om det bare er mandag. Man må godt larme og skille sig ud fra mængden,” siger hun og smiler.

37-årige Sofie Lassen-Kahlke sidder i makeupstolen og gør klar til en fotosession. En proces, hun har haft siddende på rygraden siden hun som 15-årig debuterede på film og senere blev danmarkskendt i de populære ’Anja og Viktor’-film. Siden har vi lært hende at kende fra utallige film, tv-serier og som en del af gruppen ’City Singler’, hvor hun sammen med Kaya Bruël, Trine Gadeberg og Anne Louise Hassing har rejst landet rundt for at bevise, at kvinder også taler om ting under bæltestedet. Og på tysk tv kan man netop nu opleve hende i en krimi med David Owe. Med andre ord har karrieren har ikke stået stille siden teenagealderen.
Men glitter, rød løber og afrohår er en meget lille del af Sofie Lassen-Kahlkes liv, fastslår hun. I virkeligheden elsker hun hverdagen. Om den så tilbringes med familien i en autocamper på fem ugers rundrejse i New Zealand, som hun passioneret fortæller om gennem hele interviewet, eller altså på en grå mandag i en storblomstret kjole.

Bliver du nogensinde træt af altid at skulle ”præstere”?

”Mit job handler om altid at være ’på’ – også på dage, hvor man ikke orker det. Men jeg har fået ind med modermælken, at jeg kan være ’på’, selv om jeg er træt. Jeg kan sagtens have en dårlig dag, men jeg er ’på’. Man lærer at skulle være ’på’. Til gengæld går jeg ud til meget få ting – premierer og den slags. Da jeg var yngre, var det enormt sjovt at gå til alle de her ting, men i dag vælger jeg med stor omhu og er ekstremt selektiv med, hvad jeg siger ja til. Jeg har behov for min lille base med min familie og tid til at se mine veninder.”

Hvad betyder dit fag for dit forhold til hud, skønhed osv.?

”Jeg har altid været meget bevidst om at pleje min hud. Jeg har siddet i en makeupstol, siden jeg var 14 år og er på den måde altid blevet konfronteret med hud osv. Jeg har veninder, der panikker, hvis de skal lægge makeup til en fest, og der kan jeg altså lægge makeup i mørke. Det er noget, jeg ubevidst har taget med mig. Når det er sagt, så er det en hyggelig proces at sidde og sminke sig før en forestilling. At sidde der sammen med sminke og curlere, det giver et særligt sammenhold og er det bedste tidspunkt lige inden forestillingen. Privat er makeup sjældent noget, jeg bruger lang tid på, og jeg giver den mere gas med tøjet. I perioder bruger jeg næsten ingen makeup. Det er ikke en stor ting for mig, måske fordi jeg er vant til at have sminke på i forbindelse med mit job. Har jeg mineralpudder på og bukkede vipper, kan jeg føle mig virkelig sminket. Jeg føler mig ret sminket, hvis jeg bare har øjenskygge og eyeliner på.”

Hvad er skønhed for dig?

”Ofte er dem, jeg synes er lækre, karakteriseret ved at udstråle noget indefra. De hviler i sig selv. Synes man selv, at man ser godt ud, smitter det af på andre, og man udstråler noget lækkert og skønt. Det er ofte noget, personen tager med sig – ikke noget man tager på med makeup. En kvinde, som jeg synes, er afsindig lækker, er Ellen Hillingsøe. Hun rummer noget smukt, yndefuldt, feminint og vildt på samme tid.”

sofie-lassen-kahlke-ellen-hillingsoee
”En kvinde, som jeg synes er afsindig lækker, er Ellen Hillingsøe. Hun rummer noget smukt, yndefuldt, feminint og vildt på samme tid.”

Hvornår føler du dig bedst tilpas rent skønhedsmæssigt?

”Det gør jeg, når det er sommer, og jeg kommer hjem fra ferie. Når ens hud er meget pænere og friskere og man går rundt uden sminke.”

Hvordan forkæler du dig selv? Har du nogle faste private skønhedsrutiner?

”Solcreme og øjenvippebukker er mine eneste faste rutiner. Jeg bruger rigtig meget solcreme. Fra min mor har jeg lært, hvor vigtigt det er at bruge solcreme. Så det er jeg vokset op med. Med de to rutiner føler jeg mig klar til at møde dagen. Og så er jeg en af dem, der altid renser min hud om aftenen. Jeg kan ikke finde ro i kroppen, hvis jeg ikke har renset af. Jeg har lært, hvor vigtigt det er at rense af, ved at være i skuespilbranchen siden jeg var helt ung. Og så er Shellac en dejlig luksus, jeg jævnligt tager mig. I ny og næ får jeg også mine bryn rettet, plukket og farvet. Jeg elsker store bryn og er glad for, at jeg ikke flåede dem alle sammen af i 90’erne. Når det gælder ansigtsbehandlinger, så er der virkelig langt mellem snapsene. I stedet laver jeg en scrub derhjemme.”

Hvor meget går du op i kost og motion?

”Lige nu går jeg på ingen måde op i kost – jeg går mere op i, hvordan jeg har det. Mit forhold til mad har altid været meget afslappet, og jeg har aldrig haft noget med ingen pasta, hvidt brød etc. I dag aner jeg ikke, hvad jeg vejer, men jeg har det rigtig godt. Jeg er fuldstændig ligeglad med, at jeg ikke lige kan passe den eller den kjole. Jeg har født to børn, som i dag er tre og seks år, og begge gange har jeg taget meget lidt på og har tabt mig efter at have ammet. Og jeg synes faktisk, at jeg blev for tynd. Nu er jeg ved at finde tilbage. Udefra er det jo sådan, at en tynd krop er idealet, men det har aldrig været mit ideal. Jeg løber stadig lidt engang imellem, men det er langt kortere, end jeg plejede. Jeg har altid været meget glad for at løbe.”

Tænker du aldrig på, om du står knivskarp op til en premiere?

”I branchen er der ofte store arrangementer, og jo, skal jeg noget vigtigt, så spiser jeg måske ikke tre kæmpe stykker lagkage dagen før. Men jeg er mere fokuseret på motion – især at løbe. Jeg vil meget hellere løbe og så ikke tænke over, hvad jeg spiser.”

sofie-lassen-kahlke-favoritprodukter-1
Sofies favoritter: 1. ”Tromborgs Lip Balm Sun SPF 20 giver en glans til læberne ligesom gloss samtidig med, at den beskytter og giver læberne fugt.” Tromborg Lip Balm Sun SPF 20. 180 kr. 2. ”Beautyblender er en genial ting til foundation. Den suger meget, men det gør det så meget nemmere at få en jævn overflade.” Beauty Blender Bubble. 159 kr. 3. ”Tromborgs mineralpudder har ligget i min toilettaske, så længe jeg kan huske. Jeg synes, at den giver et sindssygt naturligt look samtidig med, at den dækker det, der skal dækkes.” Tromborg Mineral Foundation. 360 kr. 4. ”En øjenskyggepensel fra Mac, forholdsvis stor, gør det meget nemmere at lægge øjenskygge, så det bliver pænt.” Mac 234 Split Fibre Eye Blending Brush. 215 kr. 

Hvad elsker du mest ved din branche? Overvejer du aldrig at lave noget andet?

”Jeg har da leget med tanken om at lave noget andet, men det er blevet en del af min identitet. Jeg elsker alle de forskellige facetter af min branche, og at der efterhånden er en bred palette. Jeg elsker at lave film. Elsker at lave tv. Elsker at lave teater og elsker at fyre den af, når jeg laver shows. Så er jeg også begyndt at holde foredrag om at blive bedre til at være på og ikke være bange for at fejle, og det er en ny ting, som jeg også elsker at være ude med. Det, at min hverdag er så utrolig forskellig, synes jeg, bliver ved med at give nyt liv til det hele. Og selvom det i perioder er presset, når ting har premiere, har jeg muligheden for at trække vejret på andre tidspunkter.”

Hvordan lader du op?

”Det gør jeg sammen med min familie. Eller med en løbetur på ti minutter i skoven. Ved at få bare lidt sved på panden føler jeg mig mere sund og frisk mentalt. Og så føler jeg mig også en smule mere fit – og at tøjet sidder bedre, selv om det helt sikkert er en følelse mere end en sandhed. Hvis alt føles uoverskueligt, som det gør for alle nogle gange, så løber jeg en lille tur. Men det er langt fra de ti kilometer lange ture, jeg løb tidligere.”

Kan du holde dig fra mails og sociale medier, når du holder fri?

”Selv i perioder, hvor jeg ikke arbejder, er der altid et eller andet, så jeg tjekker altid mails. Jeg har ingen agent til jobs i Danmark, og derfor er jeg min egen forretning. Da vi var i New Zealand, lavede jeg en pagt med mig selv om ikke at være på Instagram og ikke tjekke danske nyheder. Det med nyhederne holdt jeg, men jeg lagde altså stadig nogle billeder på Instagram.”

Du lader til at dyrke et positivt livssyn?

”Jeg prøver virkelig at have et positivt livssyn, men til tider kan det være svært med den verden, vi For eksempel er jeg ikke vild med at flyve, så derfor bestilte jeg en rejse til New Zealand, hvor man jo flyver i over et døgn. Det er meget min måde at tackle det negative på. Jeg vil ikke lade det styre mig. Og ikke lade mine tanker overtage. Jeg har det sådan, at jeg elsker hverdagen, men jeg har altid haft brug for eventyr også. Så jeg ligger tit på sofaen og drømmer om fjerne destinationer. Og jeg gør også noget ved det. Det er meget vigtigt at leve her og nu, og jeg gider ikke at udsætte tingene. Hvis der er noget, jeg virkelig vil, så gør jeg det.”

sofie-lassen-kahlke-favoritprodukter-2
Sofies favoritter: 1. ”Jeg tror ikke så meget på virkninger af alle mulige dyre cremer. Ikke fordi jeg ikke kan finde på at købe dyre cremer, men så er det fordi, de er lækre eller dufter godt. Jeg forventer ikke, at de får mig til at ligne en million. Jeg elsker duften af Rudolphs ansigtsolie, og derfor køber jeg den, og den er dyr, men jeg tror på, at skønheden hos folk kommer et andet sted fra end cremerne.” Rudolp Care Facial Oil. 795 kr. 2. “Den enkle tryk og slip-bevægelse, giver dine naturlige vipper det længste, buede look. Mac Full Lash Curler. 195 kr. 3. ”Tromborg Blush Vintage er en blush, som jeg bruger både som øjenskygge og som blush.” Tromborg Blush Vintage. 180 kr. 4. ”Hårprodukterne fra Oribe er fantastiske. Day Texturizing Spray gør, at håret først føles helt fedtet og klistret, men man kommer til at ligne en million. Det kan redde ethvert festhår.” Oribe Day Texturizing Spray. 315 kr.


sofie-lassen-kahlke-portraetOM SOFIE:
Navn: Sofie Katrine Lassen-Kahlke.
Født: 18. juli 1979 i København.
Familie: Hun er gift med Hans Poul Petersen, med hvem hun har børnene Alfred og Agnes.
Uddannelse: Uddannet på skuespillerkurser i Los Angeles, Californien.
Anden uddannelse: Sideløbende med sin karriere har hun studeret jura på universitetet.
Kendt fra: Fik sit gennembrud som Anja i ’Kærlighed ved første hik’ og de følgende fem film om Anja og Viktor. Derudover er hun kendt fra ’Live fra Bremen’ og gruppen ’City Singler’.


TAK TIL:
Tekst: Eva Kristine Brünnich

Foto: Jonas Jensen // jonasj.com
Makeup: Jane Iredale
Hår & makeupartist: Ulla Jacobsen

Sofie Lassen-Kahlke var på forsiden af GO Beauty #50, som udkom 15. juni 2017.

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet.
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK
 @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty

Share.

Leave A Reply